Dva gola Drogbe za pobjedu nad Beninom

Kvalifikacije za Afrički kup nacija

Dva gola Drogbe za pobjedu nad Beninom

Edmir Škorić

U subotu i nedjelju nastavljene su kvalifikacije za Afrički kup nacija koji se igra naredne godine.

Prvoplasirana momčad grupe H, Obala Slonovače, savladala je Benin s 2:1, uz dva pogotka Didiera Drogbe. Inače, susret je odigran u susjednoj Gani, tačnije u gradu Accra.

Nigerija je lako došla do trijumfa nad Etiopijom u trećem kolu grupe B. Po dva gola za 4:0 trijumf Nigerije postigli su Utaka i Uche. Gana je s 3:0 slavila kod DR Konga, a po gol su postigli Tagoe, napadač Partizana, Adiyiah i Muntari.

Od utakmica koje su završene u subotu, možemo izdvojiti minimalnu pobjedu Južne Afrike nad Egiptom (1:0), kao i Senegala nad Kamerunom. Senegalcima je tri boda donio Demba Ba pogotkom u 90. minuti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.