Dva gola i asistencija Velkoskog za trijumf Sarajeva nad Radnikom
Dva lica ekipe Husrefa Musemića u današnjem meču

Teška pobjeda Bordo ekipe

Dva gola i asistencija Velkoskog za trijumf Sarajeva nad Radnikom

M. Šljivak, foto: T. Hebib

Sarajevo je u 7. kolu Lige za prvaka dočekalo Radnik na Koševu i na kraju je uz dosta muke slavilo pobjedu rezultatom 3:1.

Sarajevo je od samog početka krenulo ofanzivno ka golu Radnika i već u sedmoj minuti dolaze do vodstva. Sjajnu akciju Bordo tima i asistenciju mladog Šabanovića u gol pretvara Krste Velkoski za prednost od 1:0.

Isti igrač pogodio je i u 21. minuti meča. Ovog puta fantastičan centaršut je uputio Bekić, a Velkoski prekrasno pogađa za 2:0.

Imalo je potom Sarajevo dobru šansu preko Halilovića, ali se ofanzivac domaćeg tima nije najbolje snašao u dobroj šansi, dok je Radnik najbolju šansu propustio preko Pece koji je pogodio prečku nakon što je lobovao Pavlovića.

Do kraja prvog poluvremena većih uzbuđenja nije bilo i Sarajevo je na odmor otišlo vodstvom od 2:0.

Radnik odlično kreće u nastavak. Imali su odličnu šansu preko Beširovića, ali je Pavlović fantastično odbranio, da bi zatim na drugoj strani šut Halilovića skinu Lučić.

Ipak, u 56. minuti gosti iz Bijeljine dolaze do gola. Grešku odbrane Sarajeva koristi Beširović i pogađa za smanjenje prednosti na 2:1.

Potom su se domaći malo i izgubili. Radnik je bio veoma opasan pred golom Pavlovića i igrali su bez ikakvog straha.

Do nove šanse za gol Sarajevo dolazi tek u 77. minuti. Rezervista Kuzmanović je dobro šutirao sa 12 metara iz okreta i loptu je poslao preko gola. 

Uspio je tim Husrefa Musemića do kraja povećati prednost. Rahmanović je u nadoknadi pogodio na asistenciju Velkoskog za 3:1 i do kraja će ekipa sa Koševa sa Širokim voditi borbu za plasman u kvalifikacije Evropske lige.

Liga za prvaka, 7. kolo:

Sarajevo - Radnik 3:1 (Velkoski 7', 21', Rahmanović 90+3' / Beširović 56')

SARAJEVO: Pavlović, Šabanović, Sarić, Ahmetović, Velkoski, Hebibović, Mujakić, Bekić, Crepulja, Adukor, Halilović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

RADNIK: Lučić, Franić, Martinović, Stojanović, Beširević, Srećković, Zec, Peco, Glišić, Đurić, Merajić.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi