Dva gola Ibiševića za Stuttgart, Miske se povrijedio?

Duel Ibiševića i Misimovića

Dva gola Ibiševića za Stuttgart, Miske se povrijedio?

Midhat Šljivak

Utakmicom Stuttgarta našeg Vedada Ibiševića i Dinama iz Moskve za kojeg nastupa Zvjezdan Misimović, večeras je započeo play-off Evropske lige, a na Mercedes-Benz Areni Stuttgart je savladao Moskovljanje sa 2:0 golovima Ibiševića.

Veoma loše prvo poluvrijeme donijelo je samo jednu pravu priliku. Imao ju je Serdar Tasci u 28. minuti kada njegov udarac glavom uz dosta problema branim golman Dinama Shunin. Vedad Ibišević je u 37. pokušao glavom nakon ubacivanja sa lijeve strane, ali je njegov udarac bio preslabv, te je golma gostiju bez problema uhvatio loptu.

Samo minut kasnije teren je zbog lakše povrede napustio reprezentativac Bosne i Hercegovine iz redova Dinama Zvjezdan Misimović, a na poluvrijeme se otišlo bez golova 0:0.

Ni nastavak utakmice nije ponudio mnogo uzbuđenja. Stuttgart je bio nešto konkretniji tim i vršili su konstantne napada ka golu moskovskog tima. Napadi su se isplati u 72. minuti.  Hoogland je šutirao, golman Dinama odbio loptu na koju natrčava Vedad Ibišević, te bez problema pogađa mrežu gostiju za 1:0.

Do kraja utakmice bilo je jeoš nekoliko pokušaja, a u sudijskoj nadoknadi Ibišević ponovo odlično prati akciju svojih suigrača, te neometano sa tri-četiri metra pogađa praznu mrežu za pobjedu Stuttgarta od 2:0.


[www.online-soccer.ru] VFB Stuttgart 1-0 FK... by all-goals


[www.online-soccer.ru] VFB Stuttgart 2-0 FK... by all-goals

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.