Dva gola Mahmutovića za prolaz Teplica
Mahmutović dvostruki strijelac

Kup Češke

Dva gola Mahmutovića za prolaz Teplica

Edmir Škorić

Teplice su se lakoćom plasirale u drugi krug češkog Kupa, ponajviše zahvaljujući golovima našeg internacionalca Ajdina Mahmutovića koji je odigrao 68 minuta. Svih 90 minuta za Žute odigrao je Admir Ljevaković.

Hlucin je danas bio lak zadatak za igrače čeških Teplica, za koje uspješno nastupaju naši internacionalci Ajdin Mahmutović, Admir Ljevaković i Samir Merzić. Kapiten Lukas doveo je goste u vodstvo pet minuta prije kraja prvog poluvremena.

Potom u 52. minuti Mahmutović povisuje na 0:2, da bi osam minuta poslije pogodio i za 0:3. Trener Teplica iz igre je danas odličnog Mahmutovića izvadio u 68. minuti, a malo prije toga Honka je smanjio za Hlucin i postavio konačnih 1:3.

Ljevaković je odigrao svih 90 minuta u veznom redu, dok u sastavu nije bilo Samira Merzića. Podsjetimo da su prošli krug Teplice izbacile Usti i tada su po jedan pogodak postigli Mahmutović i Merzić.


Kup Češke:
Breclav - Kladno 0:1
Hlucin - Teplice 1:3
Hradec Kra. - B. Prag 2:1
Pisek - Jablonec 1:1 (Jablonec prošao na penale)
Protivanov - Sigma Olomouc 0:5
Trebic - Znojmo 0:1
Trinec - Bohemians 1905  0:1
Varnsdorf - Pribram 0:1
Zizkov - C. Budojevice 0:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.