Dva gola Mahmutovića za trijumf Teplica

Fudbalsko prvenstvo Češke

Dva gola Mahmutovića za trijumf Teplica

Adnan Beganović

U okviru 13. kola češkog fudbalskog prvenstva danas su odigrana tri susreta, a Teplice su zahvaljujući golovima Aidina Mahmutovića sa 2:1 savladale Slovacko.

Do nove pobjede kojom su se probili na 6. mjesto tabele stigli su fudbaleri Teplica. Do 44. minute nije bilo golova, a onda je bh. napadač Aidin Mahmutović pogodio za vodstvo Teplica.

Sve do tri minute prije kraja susreta rezultat se nije mijenjao, a onda je Volesak iz jedanaesterca izjednačio na 1:1, da bi u sudijskoj nadoknadi vremena Mahmutović svojim drugim golom donio Teplicama tri boda.

Bh. napadač na terenu je proveo svih 90 minuta, dok je drugi bh. internacionalac u Teplicama, Aldin Čajić, u igru ušao u 80. minuti.

Slavija je u Pragu bila bolja od Viktorije Plzen (2:1), a svi golovi postignuti su u prvom poluvremenu. Gosti su poveli golom Kolara u 29. minuti, da bi domaći preko Pospecha i Hurke do odmora preokrenuli rezultat u svoju korist.

Mlada Boleslav je također upisala domaću pobjedu. Fudbaleri Mlade Boleslav su sa 3:1 savladali Duklu, koja je u 18. minuti preko Lietave stigla do prednosti. Međutim, Chramosta, Rolko i Kulić tresli su gostujuću mrežu za sigurnu pobjedu Mlade Boleslav.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.