Dva gola Ogunjimija za pobjedu Belgije
Marouane Fellaini u prodoru

Dva gola Ogunjimija za pobjedu Belgije

Belgija je upisala prvu pojedu u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2012. godine u okviru grupe A, savladavši Kazahstan sa 0:2, a utakmicu je riješio Marvin Ogunjimi sa svoja dva gola.

U prvom poluvremenu mreže na obje strane su mirovale. Kazahstan se dobro držao u prvom poluvremenu, no pali su odmah početkom drugog. Naime, svoj prvi pogodak na utakmici Marvin Ogunjimi je postigao u 52. minuti, samo šest minuta nakon što je u igru ušao umjesto Romelua Lukakua.

Ovo je bio debi iz snova za 22-godišnjeg napadača Genka, koji je u ovoj utakmici postigao dva pogotka. Drugi je uslijedio u 70. minuti čime je i postavio konačan rezultat ove utakmice. Do kraja utakmice Kazahstanci su igrali bez Aleksandra Kislitsyna koji je u 68. minuti dobio drugi žuti karton, obe javne opomene je zaradio nakon prekršaja nad Jelle van Dammom.

KAZAHSTAN: Andrei Sidelnikov, Kazbek Geteriyev, Aleksandr Kirov, Renat Abdulin, Aleksandr Kislitsyn, Andrei Karpovich, Nurbol Zhumaskaliyev (od 87. minute Evgeni Averchenko), Sergei Khizhnichenko,     Azat Nurgaliyev, Azat Nurgaliyev (od 74. minute Mikhail Rozhkov), Genrikh Shmidtgal, Aleksei Popov.

BELGIJA: Logan Bailly, Toby Alderweireld, Daniel Van Buyten, Nicolas Lombaerts, Olivier Deschacht, Timmy Simons, Axel Witsel, Marouane Fellaini, Romelu Lukaku (od 46. minute Marvin Ogunjimi), Jelle Vossen, Jelle van Damme (od 79. minute Jonathan Legear).

ŽUTI KARTONI: Aleksandr Kislitsyn, Andrei Karpovich (Kazahstan), Jelle Vossen, Marouane Fellaini (Belgija)

CRVENI KARTONI: Aleksandr Kislitsyn (Kazahstan)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.