Dva gola Özila i jedan Benzeme za pobjedu Reala

Pobjeda Reala

Dva gola Özila i jedan Benzeme za pobjedu Reala

Midhat Šljivak

Fudbaleri Real Madrida savladali su večeras na Santiago Bernabeu Betis sa 3:1 u susretu 32. kola Primere.

Prva prava uzbuđenja u ovom susretu viđena su tek u finišu prvog poluvremena. Cristiano Ronaldo je u 40. minuti zatresao stativu gola Betisa, da bi gosti iz Seville uzvratili preko Pabona tri minute  kasnije, a njegov udarac je uzdrmao prečku. Do vodstva su Kraljevi stigli u posljednjoj minuti prvogpoluvremena. Odličan dupli pas su odigrali Benzema i Özil, a njemački fudaler je pogodio za vodstvo Reala od 1:0.

Betis je dobro ušao u drugo poluvrijeme u kojem su stvorili nekoliko dobrih prilika, ali ih je ofanzivna igra koštala drugog primljenog gola. Otvorila se brza kontra za domači tim, koju na asistenciju Ronalda završava Benzema za prednost od 2:0.

Uspio je Betis doći do gola u ovom susretu. U 73. minuti dosuđen je penal za goste, a Jorge Molina je pogodio za smanjenje rezultata na 2:1.

Do kraja susreta Real je stigao i do trećeg gola. Mesut Özil je u 90. minuti postavio konačnih 3:1.


Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.