Dva gola Radeljića, Zec ispao

Turski kup, 3. kolo

Dva gola Radeljića, Zec ispao

Edmir Škorić

Danas su na programu utakmice 3. kola turskog Kupa. Dosad je odigrano ukupno šest utakmica.

Antalyaspor je s 3:1 slavila kod niželigaša Gaziosmanpoşaspora s 3:1, a dva gola za goste postigao je bivši bh. reprezentativac Ivan Radeljić. Ovaj stoper, koji ima 31 godinu, nastupao je ranije za nekoliko hrvatskih klubova, a danas se u strijelce upisao u 23. i 51. minuti.

Gençlerbirliği našeg reprezentativnog napadača Ermina Zeca ispao je od drugoligaša Boluspora. Regularni dio utakmice završen je rezultatom 1:1, a po gol je postignut i u produžecima. Orhan Ark je u 117. minuti golom izazvao erupciju oduševljena kod domaćih navijača.

Zec je u igru ušao umjesto Erguna Tebera u 72. minuti.

Eskişehirspor je s 3:2 slavio u Istanbulu kod trećeligaša Eyüpspora. Domaćin je vodio s 2:0, a onda su Diego Angelo, Eser i Pele u samo 15-ak minuta okrenuli sve u korist gostiju, za koje nije nastupao bivši bh. reprezentativac Safet Nadarević, iako je bio na klupi.

Turski kup, 3. kolo:
Gaziosmanpoşaspor – Antalyaspor 1-3
Bugraşspor – Maniaspor 2-1
Boluspor – Gençlerbirligi 3-2 (produžetak)
Akhisar Belediye - Kayserispor 0-1
Eyüpspor – Eskişehirspor 2-3
Karabükspor – Ünyespor 2-0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.