Dva gola Sanela Jahića u pobjedi Karabukspora

Super liga

Dva gola Sanela Jahića u pobjedi Karabukspora

Adnan Beganović

Odigran je prvi susret današnjeg programa 28. kola Super lige u kojem je Karabukspor uz dva gola našeg reprezentativca Sanela Jahića sa 3:2 savladao Ankaragucu.

Bosanskohercegovački reprezentativac Sanel Jahić pružio je još jednu fenomenalnu partiju u dresu svog novog kluba Karabukspora, što će svakako obradovati i selektora našeg nacionalnog tima Safeta Sušića pred prijateljski susret sa Brazilom.

Gostujuća momčad bolje je otvorila današnji susret i u 21. minuti golom Demirhana došla je do prednosti. Međutim, u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena Jahić je stvari vratio na početak.

U 20. minuti nastavka nekadašnji igrač Hajduka, Florian Cernat, iz jedanaesterca je doveo Karabukspor  do prednosti, no samo dva minuta kasnije Garhan pogađa za novo izjednačenje.

I onda 15 minuta prije kraja susreta na scenu ponovo stupa Sanel Jahić, koji na asistenciju Cernata postiže svoj drugi pogodak i Karabuksporu donosi tri vrijedna boda u borbi za ostanak u društvu najboljih turskih klubova.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti