Dva gola Smajića, jedan Aganovića
Sulejman Smajić, bivši igrač Zrinjskog briljirao u Belgiji

Jupiter liga Belgije – 24. kolo

Dva gola Smajića, jedan Aganovića

Naši fudbaleri Sulejman Smajić i Admir Aganović briljirali su u derbiju začelja 24. kola Jupter lige Belgije.
Oni su svom Denderu donijeli važnu pobjedu u utakmici sa direktnim konkurentom za opstanak u ligi, Tubizeom.

Bolje reći, Dender je na svom stadionu deklasirao Tubize sa 4:0. Najbolji igrač susreta, Smajić, mrežu gostiju načeo je u 13. minutu. Na 2:0 povisio je Aganović u 40, što je bio rezultat prvog poluvremena. Definitivan trijumf svom timu Smajić je obezbijedio pogotkom u 73. minutu, a Tubize je totalno „potopio“ Peler u sudijskom vremenu meča.

Ovom pobjedom Dender se plasirao na 15. mjesto tabele sa 21 bodom, tri više od Tubizea. Na dnu su Roeselar i Monsa sa po 17. Lider je Anderlecht sa 54 boda, a slijedi ga Standard iz Liježa sa 49...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.