Dva gola Zeca, bude se Misimović i Muslimović

Zmajevi u Evropi

Dva gola Zeca, bude se Misimović i Muslimović

Edmir Škorić

Iako dobar broj standardnih igrača bh. reprezentacije iz raznih razloga nije igrao protekle sedmice, Ermin Zec, Zvjezdan Misimović i Zlatan Muslimović bili su strijelci. Vedad Ibišević je, nadamo se nakratko, prekinuo golgetersku seriju.

Kenan Hasagić (Buyuksehir): Naš golman nije bio u opticaju za protekli susret, a njegov klub je sa 3:2 poražen na gostovanju kod Bursaspora. Edin Višća je u istom susretu odigrao posljednjih 17 minuta.

Asmir Begović (Stoke City): Nije se proslavio na Spots Direct Areni, gdje je njegov klub s 3:0 deklasiran od Newcastlea u 35. kolu engleskog Premiershipa. Naš golman branio je čitavu utakmicu.

Boris Pandža (Mechelen): Iako je bio na klupi, nije zaigrao za svoj klub u porazu od Leuvena (4:2) u 4. kolu play-offa za Evropsku ligu u Belgiji.

Sanel Jahić (Karabukspor):

Sejad Salihović (Hoffenheim): Odigrao 90 minuta za Hoffenheim u domaćem 0:1 porazu od Bayera u 32. kolu Bundeslige i promašio penal za porvnanje pet minuta prije kraja susreta.

Saša Papac (Glasgow Rangers): Nije nastupio za svoj klub u pobjedi (3:0) na gostovanju kod Heartsa.

Emir Spahić (Sevilla): Kapiten našeg nacionalnog tima zbog povrede je propustio remi Seville i Levantea.

Adnan Mravac (Mattersburg): Zajedno s Nedjeljkom Malićem odigrao 90 minuta u domaćem porazu od Admire u 31. kolu austrijske Bundeslige.

Mensur Mujdža (Freiburg): Nije nastupio za Freiburg koji je u 32. kolu Bundeslige na AWD-Areni osvojio bod u duelu sa istoimenim domaćinom (0:0).

Elvir Rahimić (CSKA): CSKA je poražen u gradskom rivalu od Dinama s 1:0 u Khimkiju, a Rahimić, iako je bio u zapisniku, nije upisao ni minutu.

Semir Štilić (Lech Poznan): Nije ulazio s klupe u pobjedi 1:0 na gostovanju kod vodeće Legije iz Varšave. Jasmin Burić je za Lech u tom susretu branio svih 90 minuta.

Miralem Pjanić (Roma): Naš veznjak odigrao je 61 minutu protiv Juventusa, a Vučica je u Torinu u 34. kolu Serije A doživjela težak poraz od lidera (4:0).

Zvjezdan Misimović (Dinamo Moskva): Postigao pogodak za Dinamo u derbiju protiv CSKA i svom klubu donio realne šanse da se plasira u Ligu prvaka. Miske igra u sve boljoj formi.

Darko Maletić (Aktobe): Odigrao 90 minuta u domaćem remiju sa Kairatom (1:1) u sedmom kolu kazahstanske Premier lige.

Adnan Zahirović (Spartak Nalčik): Zbog suspenzije nije igrao u 1:0 gostujućem porazu Spartaka od Amkara.

Senad Lulić (Lazio): Zbog povrede još uvijek izvan terena. Lazio je u 34. kolu Serije A kod kuće remizirao s Lecceom.

Senijad Ibričić (Lokomotiv Moskva): Nije ga bilo u kadru momčadi protiv kazanskog Rubina (0:0). Nije povrijeđen.

Haris Medunjanin (Maccabi Tel Aviv): Defanzivni veznjak naše reprezentacije nije igrao zbog suspenzije i lošeg odnosa sa izraelskim klubom, iako se jučer na konferenciji za novinare ispričao klubu i navijačima.

Zlatan Muslimović: Sve bolje igra u Kini. U remiju Guizhou Renhea i Daliana Aerbina (2:2) postigao drugi pogodak u 31. minuti. Odigrao 77 minuta.

Edin Džeko (Manchester City): Naš napadač ponovo je u nemilosti trenera Roberta Mancinija. Presjedio je pobjedu kod Wolverhamptona (2:0) u 35. kolu engleskog Premiershipa.

Vedad Ibišević (Stuttgart): Iako igra u velikoj formi, Ibišević se u prošlom kolu nije upisao u strijelce. Švabe su osvojile bod u Koelnu (1:1), a Ibišević je igrao, kao i obično, svih 90 minuta.

Ermin Zec (Genclerbirligi): Postigao dva pogotka az svoj klub u 3:2 pobjedi nad Antalyasporom u turskom Toto Cupu. Igrao svih 90 minuta. Za goste je nastupio bivši bh. reprezentativac Ivica Radeljić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.