Dva gradska derbija u osmini finala

Zrinjski protiv Veleža, Željo na Olimpic

Dva gradska derbija u osmini finala

A. Beganović

U hotelu Evropa obavljeno je žrijebanje parova osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine, a svakako je najzanimljiviji par onaj između mostarskih rivala Zrinjskog i Veleža.

Aktuelni osvajač Kupa, sarajevski Željezničar igrat će sa Olimpicom, dok će Sarajevo snage odmjeriti sa prijedorskim Rudarom.

Karakteristika današnjeg žrijeba je i to da su se u bubnju našle četiri niželigaške ekipe, koje su imale sreće, odnosno sve su izbjegle duele sa premijerligaškim klubovima. Tako će Mramor igrati protiv Krajišnika, dok će Rudar iz Kaknja snage odmjeriti sa Braniteljom.

Banjalučki Borac put u četvrtfinale tražit će preko gradačačke Zvijezde, Čelik će igrati protiv GOŠK-a, dok će u osmini finala snage odmjeriti Slavija i Široki.

Prve utakmice na rasporedu su 28. septembra, a revanši su 19. oktobra.

Parovi osmine finala Kupa BiH: Mramor - Krajišnik, Slavija - Široki, Sarajevo - Rudar Prijedor, Borac - Zvijezda, Željezničar - Olimpic, Zrinjski - Velež, Rudar Kakaknj - Branitelj, GOŠK - Čelik

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.