Dva hat-tricka u Gračanici: Bratstvo ponizilo Branitelj

Bratstvo - Branitelj 6:=

Dva hat-tricka u Gračanici: Bratstvo ponizilo Branitelj

Adnan Beganović

U derbiju 13. kola Prve lige federacije Bosne i Hercegovine drugoplasirano Bratstvo je na domaćem terenu sa ubjedljivih 6:0 Savladalo Branitelj.

Niti najveći optimisti iz redova Bratstva nisu očekivali ovakav razvoj događaja na današenjem susretu sa Braniteljom.

Sjajno su domaći igrači otvorili susret, a već nakon prvih 45 minuta imali su prednost od 5:0. Tri gola do odmora je postigao Jasmin Mujkić, s tim što je dva puta gostujućeg golmana savladao sa jedanaest metara, dok se dva puta do odmora u listu strijelaca upisao Mirza Rizvanović.

U drugom dijelu domaći su malo smanjili gas, no i pored toga su postigli još jedan pogodak, a strijelac je bio Rizvanović, tako da su u današnjem derbiju postignuta dva tat-tricka, što se rijetka viđa na domaćim terenima, pa i šire.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.