Dva imena u konkurenciji za trenera Barcelone?

Martino odlazi...

Dva imena u konkurenciji za trenera Barcelone?

Midhat Šljivak

Gerardo Martino fantastično ove sezone vodi ekipu Barcelone.

Argentinski stručnjak je u 30 odigranih utakmica doživio samo dva poraza uz 23 pobjede, ali će on vjerovatno na kraju sezone napustiti katalonskog diva...

Kako tvrdi poznati agent, Francois Gallardo, dva imena su igri za preuzimanje trenerske funkcije u Barceloni. Prvo ime je Luis Felipe Scolari, aktuelni selektor Brazila, koji će nakon Mundijala napustiti ovu poziciju, a on je najveći favorit za preuzimanje klupe Barcelone.

Pored Scolarija spominje se i dolazak bivšeg igrača Barcelone, a trenutno trenera Ajaxa Franka de Boera. Ipak, Gallardo tvrdi kako je Scolari trenutno bliže trenerskoj klupi aktuelnog prvaka Španije. 

"Scolari ima Rosellove simpatije. Kad je Sandro bio potpredsjednik kluba, Scolari je bio veoma blizu preuzimanja kluba. Međutim, tadašnji predsjednik Laporta i njegovi ljudi nisu željeli Scolarija. Rosell je obećao Scolariju da će biti trener kad on postane predsjednik", rekao je Gallardo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.