Dva poraza i četiri remija u 17 mečeva Kodru koštali posla

Dva poraza i četiri remija u 17 mečeva Kodru koštali posla

Sarajevo - Travnik 4:0 (1.10.2014.)

A. Haznadarević

Dramatičan vrhunac sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine koštao je posla i Mehu Kodru, čovjeka koji je na klupu FK Sarajevo sjeo prije nešto manje od osam mjeseci i koji je ekipu predvodio u samo 17 zvaničnih susreta. Nekada slavni fudbaler i reprezentativac Bosne i Hercegovine, samim svojim dolaskom na Koševo znao je da preuzima klub sa najvećim apetitima u cijeloj ligi, te da ga očekuje veoma težak posao. Upravne strukture kluba su mu omogućile svu potrebnu infrastrukturu za pravljenje zapaženih rezultata na oba fronta, na kojima se bordo klub takmičio, te je bila potrebna još samo čvrsta ruka i kvalitetna strategija za pretvaranje ciljeva u realnost. 

Nakon potpisa ugovora sa Sarajevom, Meho Kodro je prvi put bordo momke sa klupe predvodio u susretu osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine, u kojem je odmah upisao visoku pobjedu protiv Travnika rezultatom 4:0. Bio je to savršen debi koji je djelovao kao najava za velike stvari koje će Kodro napraviti sa Sarajevom, a njegov tim je svoju superiornost pokazao na krilima Ševke Okića koji je postigao hat-trick, i još jednim pogotkom Marija Barića. Treba li spominjati da je upravo Okić bio jedan od nedavno suspendovanih igrača, koji su proglašeni krivim za loše rezultate u posljednjim susretima?

"Utakmica je bila kvalitetna i zadovoljan sam. Dali smo četiri gola, to nikome nije lako. Definitivno mislim da ekipa ima puno potencijala i ja moram od njih nastaviti tražiti mnogo više, jer i oni vjeruju da mogu mnogo više", najavljivao je tada još veće stvari već sada bivši strateg bordo tima.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti