Dva pripadnika EUFOR-a lakše povrijeđena

Epilog tuče kod Vijećnice

Dva pripadnika EUFOR-a lakše povrijeđena

Jučer je ispred sarajevske Vijećnice došlo do masovne tuče između grupe Sarajlija i pripadnika EUFOR-a.

Za sada nisu potvrđeni motivi ove tuče, iako se pretpostavlja da je ona povezana sa gostovanjem ekipe Levskog u Sarajevu, odnosno osvetom zbog hapšenja navijača Sarajeva u Sofiji i morbidnim provokacijama "navijača" bugarske ekipe.

"Dana 22.07.2012. godine u 16,45 sati, na raskrsnici ulica Bravadžiluk – Brodac, općina Stari Grad Sarajevo, od strane J.I., J.B. i O.A., svi iz Sarajeva, došlo je do narušavanja javnog reda i mira fizičkim napadom na dva pripadnika EUFOR-a, nanijevši im lakše tjelesne povrede", saopšteno je iz MUP-a KS.

"O svemu je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a protiv navedenih lica će biti preduzete mjere iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira", navodi se dalje u saopštenju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.