Dva razlike za Zrinjski
Zrinjski ne posustaje

Mostarci ostvarili vrijednu prednost

Dva razlike za Zrinjski

M. Maksimović

U prvoj utakmici polufinala Kupa BiH, igranoj danas pod Bijelim Brijegom, Zrinjski je savladao ekipu Slavije rezultatom 4:2. Iako su prije utakmice u taboru Zrinjskog najavljivali pobjedu bez primljenog gola, Slavija će morati uložiti dosta truda kako bi nadoknadila ovaj zaostatak.

U utakmici punoj preokreta, Slavija je golom Kutalije u posljednjim trenucima zadržala nadu da u revanš susretu na svom terenu ostvari potrebnu pobjedu od dva gola razlike. Gosti su bolje otvorili utakmicu, već u 16. minuti nakon kontre, na centaršut Ščepanovića najbolje reaguje Kutalija za vodstvo Slavije 0:1.

Na izjednačenje domaći su navijači čekali tek šest minuta.Veliki dio posla je obavio Žižović, a strijelac za izjednačenje bio Kordić. Zrinjski je prvi put poveo u 48. minuti. Opet je glavni akter bio Kordić kojeg  ruši u kaznenom prostoru Zimonjić, a siguran izvođač najstrože kazne je bio Žižović.

U 63. minuti Zrinjski ima dva gola prednosti, Žižović je ubacio oštru loptu u petarac gostiju gdje slabo reaguje Zimonjić koji postiže autogol. Zrinjski i dalje nastavlja u visokom ritmu, u 75. minuti je već 4:1, svoj drugi gol postiže Kodrić. Isti igrač je imao priliku već u prvoj utakmici objezbjediti prolaz Zrinjskog u finale, ali nije realizovao ''zicer''. Kazna je stigla na suprotnoj strani kada Kutalija pogađa iz slobodnog udarca za konačnih 4:2.

Zrinjski-Slavija 4:2 (1:1)

Strijelci: 0:1- Kutalija (15), 1:1-Kordić (22), 2:1-Žižović (49-11m),
3:1- Zimonjić (63-ag), 4:1 – Kordić (75), 4:2-Kutalija(90)

Stadion Pod Bijelim Brijegom: Gledalaca 1.500
Žuti kartoni: Serdarušić, Selimović (Zrinjski), Simić,
Arsenijević, Kutalija, Ščepanović, Zimonjić (Slavija).

Zrinjski: Melher, Nikolić, Serdarušić, Džidić, Selimović, Žuržinov,
Ivanković (od 89. Aničić), Stojanović, Žižović, Kordić (od 90. Vuković),
Đurić (od 86. Musa). Trener : Dragan Jović
Slavija:: Lučić, Jovanović, Simić, Spalević, Arsenijević, Šćepanović
(od 81. Benović), Zimonjić (od 81. Lazić), Vuksanović,
Kutalija, Stanković, Ćirko. Trener: Zoran Erbez 6.
Sudija: Dragan Skakić (Gradiška)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.