Dva remija na otvaranju 3. kola

Fudbalsko prvenstvo Turske

Dva remija na otvaranju 3. kola

O. Lekić

Večeras su odigrana dva susreta 3. kola turskog fudbalskog prvenstva, a oba su završila bez pobjednika. Gaziantepspor pred svojim navijačima nije uspio svladati Konyaspor (2:2), dok je Kayserispor donio bod s gostovanja kod Ankaragucua (1:1).

Kayserispor je na gostovanju kod Ankaragucua došao u vodstvo u 24. minuti, a strijelac je bio Kesimal, dok je pogodak, za kasnije će se ispostaviti konačnih 1:1, postigao Cakir u 56. minuti susreta.

Gaziantepspor je mnogo bolje ušao u duel sa Konyasporom i već u 5. minuti je pogotkom Yilmaza došao do prednosti. Međutim, kada se očekivalo da sudija odsvira kraj prvog dijela gosti preko Montane dolaze do izjednačenja.

U 16. minuti nastavka Konyaspor dolaziu do vodstva, a strijelac je bio Toraman. Samo pet minuta prije kraja susreta brazilski internacionalac Julio Cesar iz jedanaesterca pogađa za konačnih 2:2.







NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.