Dvadeseto kolo u znaku gostiju

Jelen Superliga Srbije

Dvadeseto kolo u znaku gostiju

Edmir Škorić

Nogometaši Crvene zvezde upisali su i petu uzastopnu pobjedu u proljetnom dijelu šampionata.

"Crveno-beli" su u utakmici 20. kola slavili s 2:0 u Ivanjici kod Javora. Poveli su izabranici Roberta Prosinečkog u 33. minuti, da bi u finišu prvog dijela Kaluđerović povisio na 2:0.

I u svih preostalih pet danas odigranih utakmica 20. kola JSL-a slavili su gosti. OFK Beograd je s 2:1 bio bolji od Inđije. Milić je doveo goste u prednost u 17. minuti, ali su se domaći vratili desetak minuta kasnije preko Isidorovića. Batioha je, ipak, 12 minuta prije kraja pogodio za veliko slavlje gostiju.

Golom Torbice sa bijele tačke Spartak je ostvario minimalnu pobjedu kod Slobode Point Sevojno. Istim rezultatom Vojvodina je bila uspješnija od Metalca, a Smederevo od Čukaričkog.

Od 18 sati sastaju se Partizan i Borac, a sutra Hajduk - Rad, te BSK - Jagodina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.