Dvaput Đelmić za veliku pobjedu Zvijezde

Prvak zaustavljen u Gradačcu

Dvaput Đelmić za veliku pobjedu Zvijezde

Edmir Škorić

Nogometaši Zvijezde u utakmici 9. kola Premijer lige BiH, na svom stadionu Banja Ilidža u Gradačcu, upisali su veoma važnu pobjedu i to nad aktuelnim prvakom – banjalučkim Borcem.

Ambiciozni premijerligaš iz Gradačca, kojem je ovo četvrta sezona u najelitnijem društvu bh. klubova, nije najbolje krenuo. Izabranici Dragana Jovića u devet utakmica upisali su dvije pobjede, jednom su remizirali, a čak šest puta bivali su poraženi.

U posljednje tri utakmice, uključujući i Kup, zabilježili su tri poraza, primili su pet golova i postigli tek jedan. Unatoč svemu nabrojanom, na Banja Ilidži danas velika posjeta, jer su i domaći navijači osjetili da je podrška više nego potrebna popularnim Zmajevima protiv jedne od najjačih ekipa prvenstva.

S druge strane, Borac je u rezultatskoj krizi, jer su poraženi u posljednje dvije utakmice i sve su dalje od liderske pozicije. Od prve minute krenula je ofanziva na gol Asmira Avdukića, koji je u prvih desetak minuta odbranio udarac Emira Halilovića.

U 17.  minuti dobra kontra, u kojoj je učestvovao agilni Halilvić, ali na kraju je njegov centaršut bio prejak. U 27. minuti Zvijezda je okrunila svoju dominaciju vodećim pogotkom. Bila je to sjajna akcija po lijevoj strani, na kraju je Dragan Ristić glavom spustio loptu za Ognjena Đelmića, koji pogađa mrežu Avdukića za veliko slavlje domaćih.

Borac je jako teško dolazio do prilika, pa u prvom dijelu bilježimo tek pokušaj Srđana Grahovca, koji je otišao iznad gola golmana Gorana Labusa, koji, eto, pomalo neočekivano danas nije imao previše posla.

I dok se bližio odlazak na odmor, Zvijezda je sve više napadala, a ataci su opet urodili plodom u 41. minuti. Sav posao uradio je danas izrazio raspoloženi Halilović, ovoljetno Zvijezdino pojačanje iz Budućnosti, a Đelmiću je ostalo tek da pospremi loptu u mrežu Banjalučana.

No, nije to bilo sve u prvih 45 minuta. U samoj završnici isključen je Branislav Krunić u redovima Borca, zbog navodnog verbalnog komuniciranja s domaćom publikom (?!). Zvijezda i u nastavku bolja, otvorenija, ali Borac, odnosno Avdukić, nije se dao savladati po treći put. U 51. minuti Halilović je sve napravio, obišao i Avdukića, onda nesebično pokušao uposliti Đelmića, ali je Boris Savić bio na mjestu i na kraju izbio u korner.

Zvijezda je sačuvala prednost do kraja utakmice i ubilježila vrijedna tri boda.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.