Dvije godine od tužnog dana, a pravde nema?

Krajnje je vrijeme da se nešto poduzme

Dvije godine od tužnog dana, a pravde nema?

Prošlo je tačno dvije godine od tog tužnog dana kada je ubijen Vedran Puljić, te ranjeno šest navijača Sarajeva. Vedrana ne može niko vratiti, ali se može ublažiti tragedija i bol izvođenjem odgovornih pred lice pravde.

Najteži momenat bosanskohercegovački nogomet doživio je prije dvije godine. U nemilim događajima u Širokom Brijegu oduzet ljudski život. Ubijen je Vedran Puljić i ranjeno još šest navijača bordo kluba.

Sarajevo je u svojim prostorijama održalo pres konferenciju povodom ovog nemilog događaja u Širokom Brijegu kako bi iskazalo nezadovoljstvo pravosudnim organima, te da je krajnje vrijeme da se odgovorni za ovu tragediju izvedu pred lice pravde.

"Dvije godine od tog tužnog  dana. Da se tada reagovalo ne bi nam se sada dešavali ovi ispadi navijača. Neka Vedranov odlazak bude posljednji. No, kakvo je stanje sada moglo bi biti još tragedija", rekao je Suad Muzurović, direktor Sarajeva.

"Dvije godine je dug period. Krajnje smo nezadovoljni pravosudnim organima. Optužen je Oliver Knezović, ali on je sada nedostupan. Niko nije ništa poduzeo. Krajnje je vrijeme za to. Želimo da se ubica privede i da mu se sudi, jer bi tako bar malo bila ublažena tragedija i bol", rekao je Kenan Žiga, predsjednik Udruženja navijača FK Sarajevo.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.