Dvije maestralne asistencije, pa golčina iz slobodnjaka

Ibrahimović vodio PSG do nove pobjede

Dvije maestralne asistencije, pa golčina iz slobodnjaka

Edmir Škorić
Teme:

U subotu su u sklopu 17. kola francuske Ligue 1 snage odmjerili lider PSG i fenjeraš Sochaux, a domaćin je uvjerljivo slavio rezultatom 5:0.

Zahuktali PSG teško može bilo ko zaustviti u ovom trenutku. Posebno Zlatanu Ibrahimoviću i društvu ne može parirati momčad koja je zakovana za dno.

Domaći nogometaši poveli su nakon 14 minuta igre. Fantastično je Ibrahimović ubacio u peterac, Thiago Silva pogodio za 1:0. Na otvaranju drugog dijela Thiago Motta je mogao lako da postigne gol, ali je bio nesebičan i dodao je do Lavezzija, koji loptu šalje u praznu mrežu.

Sredinom drugog dijela, u 62. minuti, Ibrahimović je imao još jednu majstoriju. Uposlio je Edinsona Cavanija vrhunski, Urugvajac postigao pogodak za 3:0. Uslijedio je novi Ibra show. Prvo je zabio za 4:0 fenomenalnim slobodnjakom u 86. minuti, a onad na ubačaj Cavanija u samoj završnici postavio konačnih 5:0.

Kod Sochauxa nije igrao mladi bh. reprezentativac Sanjin Prcić. PSG ima četiri boda više od drugoplasiranog Lillea uz utakmicu više. Trećeplasirani Monaco, s utakmicom manje, ima pet bodova manje od PSG-a. 

Ligue 1, 17. kolo:
PSG - Sochaux 5:0 (Silva 14, Lavezzi 47, Cavani 62, Ibrahimović 86, 90)

Potražite više informacija na temu Ligue 1:




NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.