Dvije prinove u FK Sarajevo
Sulejman Krpić

Sulejman Krpić i Faris Handžić potpisali ugovore

Dvije prinove u FK Sarajevo

M. Skaka

Pred odlazak na pripreme u Čitluk, napadač Sulejman Krpić i igrač sredine terena Faris Handžić potpisali su ugovore sa FK Sarajevo.

Dvadesetjednogodišnji Krpić je posljednji igrač koji se priključio treninzima Sarajeva. Ovaj igrač dolazi iz zagrebačkog Dinama, a nosio je i dres austrijskog LASK-a i Orašja, te odigrao 3 utakmice za U-19 reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

"Krpić posjeduje odlične fizičke predispozicije i siguran sam da bez većih poteškoća može biti odlična alternativa u napadu. Dobro trenira i odlično se uklopio u ekipu.", kazao je Dragan Jović, trener FK Sarajevo, o Sulejmanu Krpiću.

Drugi igrač stiže u prvi tim Sarajeva iz omladinskog pogona. Faris Handžić ima 16 godina i jedan je od najmlađih igrača u historiji FK Sarajevo koji su potpisali ugovor. Odličnim partijama u omladinskom pogonu i zalaganjem prilikom treniranja sa prvim timom, Faris je zaslužio biti dio tima sa Koševa.

"Faris je vanserijski talenat. Vidjelo se još ranije da se radi o velikom potencijalu. Bila bi velika stvar za njega, ali i za FK Sarajevo da Faris debituje još ove polusezone, što nije isključeno jer on bez ikakvih problema trenira sa starijim suigračima.", izjavio je Esad Selimović, prvi trener.

Bordo ekspedicija sutra putuje u Čitluk gdje će ostati do 5. februara i odigrati prijateljske susrete sa Čapljinom i bugojanskom Iskrom. Nakon toga, pripreme se nastavljaju u Sarajevu do 15. februara, a i tu će se igrati kontrolne utakmice. Prva 9. februara sa Travnikom, a 4 dana kasnije sa Sutjeskom. Od 15. do 23. februara Sarajevo boravi u Međugorju gdje će biti odigrane i najjače test utakmice, prva sa Mađarskim prvoligašem, druga sa Borcem 19. februara, a treća sa Zrinjskim 23. februara.

Posljednju provjeru prvotimci Sarajeva imaće u svom gradu, protiv Olimpica.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.