Dvoboj dva potencijalna iznenađenja

Gana na Srbiju

Dvoboj dva potencijalna iznenađenja

Gana i Srbija odmjeriće snage u uvodnom meču svoje grupe na Svjetskom fudbalskom prvenstvu u Južnoj Africi.

Srbijanac koji sa trenerske klupe vodi Ganu, Milovan Rajevac, izjavio je kako neće slaviti eventualnu pobjedu svojih izabranika. Rajevac je dodao da također neće ni žaliti ukoliko Srbija ostvari trijumf nad Ganom.

„Ne verujem da Radomir Antić može da me iznenadi sa postavkom tima, a i ja njega. Sve je poznato, ništa se ne može sakriti. Bio bih najsrećniji kada bi i jedni i drugi otišli u drugi krug. To će biti teško, ali je sve moguće“, rekao je Rajevac.

Rajevac je izjavio da neće biti dilema po pitanju emocija u vezi sa ishodom susreta između Srbije i Gane. "Sigurno je da se neću radovati ako Gana savlada Srbiju. Još je sigurnije da neću tugovati ako Srbiji trijumfuju. To govorim iz srca i tako će i biti“, rekao je srpski stručnjak.

Uprkos izostanku glavne zvijezde, Michaela Essiena, reprezentativci sa zapada Afrike mogu računati na nekoliko vrhunskih igrača koji mogu popuniti rupu. Asamoah Gyan će pokušati impresionirati u napadu, dok će mu podršku iz veznog reda davati Sulley Muntari, Kwadwo Asamoah i Andre Ayew.

Srbija je, s druge strane, skup zaista sjajnih pojedinaca, koje je selektor Radomir Antić uspio povezati u jednu cjelinu, što se osjetilo na sjajno odigranim kvalifikacijama za ovo svjetsko prvenstvo.

Stoper Manchester Uniteda Nemanja Vidić ili vezista Intera Dejan Stanković garantuju iskustvo iz velikih utakmica, a tu su i igrač Chelsea Branislav Ivanović, i Bosanac iz dortmundske Borussie Neven Subotić.

Vjerovatni sastavi


SRBIJA: Stojković, Ivanović, Vidić, Subotić, Kolarov, Krasić, Stanković, Milijaš, Jovanović, Pantelić, Zigić.

GANA: Kingson, Paintsil, Mensah, Vorsah, Sarpei, Annan, Asamoah, Appiah, Muntari, Gyan, Amoah.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.