Dvojac iz Premiershipa prelazi u PSG?

PSG dovodi pojačanja

Dvojac iz Premiershipa prelazi u PSG?

Midhat Šljivak

PSG namjerava svoje redove u januarskom prelaznom roku pojačati s dva igrača iz engleske Premier lige.

Već dugo se spominje mogućnost da redove Parižana pojača reprezentativac Španije Juan Mata. Zvaničnu ponudu bi francuski prvak trebao Chelseaju uputiti već početkom januara, te bi sjajnog veznjaka uskoro mogli gledati u dresu Svetaca iz Pariza.

Svoj vezni red PSG namjerava pojačati još jednim odličnim fudbalerom. Veliki interes je superbogati francuski klub pokazao i za reprezentativca Trikolora Yohana Cabayea, koji trenutno nosi dres Newcastlea. Ovaj fudbaler se ranije povezivao s prelaskom u glavni grad Francuske, ali i londonski Arsenal, no to se na kraju nije dogodilo.

Ako dovedu ova pojačanja PSG će imati pravi tim snova, koji bi već u narednoj sezoni mogao napraviti velike stvari i u Evropi, što je i glavni cilj bogatih vlasnika.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.