Dynamo, Eintracht i Hertha love Džafića

Prvi topnik najvjerovatnije napušta PL

Dynamo, Eintracht i Hertha love Džafića

Adnan Beganović

U PL BiH došao je pet dana prije početka prvenstva, no pod palicom Abdulaha Ibrakovića vrlo brzo je postao ljubimac navijača Veleža, a sa 10 pogodaka najbolji je strijelac prvog dijela sezone.

Naravno, riječ je o Adinu Džafiću, koji će po svemu sudeći karijeru nastaviti u inostranstvu.

Naime, SportSport.ba došao je do informacija koje govore da će prvi topnik Premijer lige od proljeća najvjerovatnije postati saigrač bh. reprezentativca Zlatana Bajramovića u njemačkom Eintrachtu, a kako bismo provjerili iste kontaktirali smo "glavnog glumca" priče, Adina Džafića koji je za naš portal rekao:

"Blizu smo dogovora, no još uvijek nije ništa gotovo. Doista ne želim pričati o tome, a ukoliko želite saznati šta više kontaktirajte mog menadžera koji vodi ovaj posao".

Odmah smo nazvali Džafićevog menadžera, Adu Husarića, koji nam je potvrdio tačnost informacija, ali je također naveo da Eintracht nije jedini klub koji želi vidjeti napadača Veleža u svojim redovima.

"Skauti Eintrachta prate Džafića već duže vrijema, a bili su i na tribinama u Modriči i mogu vam reći da su za Njemačku otišli višev nego zadovoljni. Zajedno sa njemačkom menadžerskom agencijom "PRO profil" iz Dortmunda radimo na realizaciji ovog transfera i veoma smo blizu dogovora", rekao je Husarić za SportSport.ba te dodao:

"Međutim, sinoć su me zvali iz Njemačke i obavijestili me da se u igru uključila i Hertha te da će danas u 11 sati imati sastanak sa predstavnicima berlinskog kluba. Pored ova dva njemačka kluba za Džafića su zainteresirani i Dynamo iz Kijeva te jedan klub iz Grčke, čije ime ne smijem otkrivati, tako da će Adin najvjerovatnije od januara igrati u nekom od nabrojanih klubova. Također bih napomenuo da smo imali konkretne ponude iz Južne Koreje i Slovačke, no iste smo odbili zato što smatramo da kapiten mlade reprezentacije ima kvalitetu da igra u nekoj od najjačih evropskih liga, a uvjereni smo da će Adin ubrzo pokucati i na vrata našeg A nacionalnog tima."

Bilo kako bilo, Premijer liga najvjerovatnije će na proljeće ostati bez svog prvog topnika, no ukoliko Adin ostvari transfer u neki od nabrojanih klubova, sigurno je da će i rejting našeg prvenstva bar malo narasti te da ćemo se svi mi početi odnositi malo drugačije prema domaćem fudbalskom prvenstvu jer ovih 15 kola pokazalo je da i ovdje sazrijevaju i igraju neki igrači pred kojima je svijetla budućnost.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.