Dynamo slavio u Minhenu, Subašiću 90 minuta

2. Bundesliga, 10. kolo

Dynamo slavio u Minhenu, Subašiću 90 minuta

Edmir Škorić

Tri susreta 10. kola druge njemačke nogometne Bundeslige odigrana su danas. Pobjede su ostvarili Dynamo Dresden i Paderborn, dok su bodove podijelili Karslruher i Gr. Furth.

Nogometaši Dynama iz Dresdena, koji su ove sezone ušli u drugu ligu, iznenadili su domaći Minhen 1860 na Allianz-Areni. Za sat vremena Dynamo je vodio 4:0! Beninski napadač rođen u Lyonu, Mickaël Poté, postigao je hat-trick, a u listu strijelaca upisao se i Francuz Romain Bregerie.

Domaćin je do kraja uspio preko Daniela  Bierofke, dvostrukog strijelca, ublažiti poraz. Za Dynamo je svih 90 minuta u veznom redu igrao bh. internacionalac i povremeni reprezentativac Muhamed Subašić.

Pogotkom Proscwhitza iz 77. minute Paderborn je slavio u Duisburgu. Džemal Berberović je igrao svih 90 minuta na poziciji lijevog beka za poraženi sastav.

Furth je na gostovanju u Karslruheru osvojio jedan bod i tako se ostamostalio na vrhu. Domaćin je imao 2:1, ali je Mavraj u sudijskom vremenu pogodio za vrijedan bod gostiju.

2. Bundesliga, 10. kolo:

Minhen 1860 - Dynamo Dr. 2:4 (Bierofka 65, 90/ Pote 13, 16, 60, Bergerie 59)
Duisburg - Paderborn 0:1 (Proschwitz 77)
Karslruher - Gr. Furth 2:2 (Krebs 69, Aquaro 85/ Schmidtgal 19, Mavraj 90)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti