Dynamu pobjeda nad Borussijom

Dynamu pobjeda nad Borussijom

Midhat Šljivak

Fudbaleri kijevskog Dynama nalaze se na korak od plasmana u grupnu fazu Lige prvaka nakon što su večeras sa 3:1 na gostovanju u Moenchengladbachu savladali domaću Borussiju.

Domaći su ipak prvi stigli do vodstva. Alexander Ring je u 13. minuti sjajnim udarcem matirao golmana Dynama za vodstvo od 1:0.


B. Moenchengladbach 1-0 Dinamo Kiev by simaotvgolo12

 

Ipak, do kraja poluvremena Dynamo je napravio preokret. Pogotke za Dynamo postigli su Mikhalik u 28. minuti za 1:1, dok je u 36. minuti Yarmolenko pogodio za 2:1.


B. Moenchengladbach 1-1 Dinamo Kiev by simaotvgolo12
B. Moenchengladbach 1-2 Dinamo Kiev by simaotvgolo12 U nastavku je Borussija igrala nešto bolje, ali je Dynamo stigao i do trećeg pogotka. Konačnih 3:1 postavio je de Jong autogolom u 81. minuti utakmice.


B. Moenchengladbach 1-3 Dinamo Kiev by simaotvgolo12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.