Džafić: Najvažnije su hladne glave

Novi trener Veleža debituje u gradskom derbiju

Džafić: Najvažnije su hladne glave

M. Maksimović

Dobar početak jesenjeg dijela prvenstva, nakon čega je došla neugodna serija u kojoj je Velež od osam utakmica dobila jednu, indentična situacija se dogodila i ovog proljeća sa Rođenim. Šest utakmica zaredom ekipa je bez pobjede.

Iz krize se Velež u jesenjem dijelu izvukao bez velikih promjena koje su stigle nakon domaćeg poraza od Rudara. Sada će u završnicu sezone Velež ući pod vodstvom nekadašnjeg igrača Asmira Džafića koji je ekipu preuzeo u nezahvalnom trenutku, pred veliki gradski derbi protiv Zrinjskog.

Nakon dosta izgubljenih bodova na svom terenu Velež nema pravo na kiks, uz to protivnik je Zrinjski, a pobjede odnosno porazi u duelu sa gradskim rivalom imaju posebnu težinu.

''Jeste da igramo gradski derbi, ai nama u ovom trenutku svaka utakmica ima jednaku težinu. Ja nisam imao previše vremena da bi smo sada pravili neke velike promjene. Najvažnije da momci u utakmicu uđu hladnih glava, jer znate kako to obično biva kada su derbiji. Atmosfera, navijači, želja za pobjedom i onda dođemo u situaciju da se prave greške koje se ne bi smijele praviti. Nisam previše upoznat sa ekipom Zrinjskog, pogledao sam neke snimke, ali ja sam puno više okrenut svojoj ekipi'', kaže Asmir Džafić koji će na klupi Veleža debitovati u nedeljnom derbiju.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti