Džafić: Ne znam kako je igrati u Africi, ali nismo daleko

Velež slavio u Gradačcu

Džafić: Ne znam kako je igrati u Africi, ali nismo daleko

Adnan Beganović

Rođeni su ekspresno protutnjali Gradačcem. U afričkom ambijentu, jer kako drugačije opisati vremenske prilike u BiH, Rođeni su došli do prve gostujuće pobjede u ovoj sezoni.

"Ne znam kako je igrati u Africi, ali ovo ovdje više nalikuje tim uslovima nego Bosni i Hercegovini, posebno evo konkretno na sjeveru naše države. Prije svega svaka čast bilo kojem čovjeku koji je danas bio pristuan na tribinama stadiona „Banja Ilidža“, a zatim posebno svim akterima utakmice. Ovo je nemoguće u kakvim uslovima se igra.", kaže na početku razgovora za „Sportsport“ Asmir Džafić, šef struke Rođenih.

Njegova ekipa danas je upisala pobjedu i tako anulirala poraz od Rudara iz prethodnog kola.

"Prvo poluvrijeme je bilo u nekoj prividnoj inicijativi domaćina, koji je uglavnom prijetio iz prekida. Mi smo se bazirali na kontranapade. U drugom poluvremenu vrlo rano je došlo do isključenja igrača, te se igralo „deset na deset“. Mislim da smo tada najbolje pokazali da smo mnogo fizički spremnija i tehnički jača ekipa. Moglo je biti i 5-6 golova u mreži domaćina, a opet umalo da zbog propuštenih prilika napravimo od „gotovine veresiju“. Bobić je ponovo bio na visini zadatka i to nije dopustio, a  Ćurić mislim da je samo ovjerio našu zasluženo pobjedu", ukratko objašnjava tok utakmice strateg Veleža.

Ovom pobjedom Velež se vratio na pobjedničke staze nakon poraza iz prošlog kola.

"Mi smo mlada ekipa i oscilacije su sastavni dio toga. Eto vidite danas smo u igru uveli Hebibovića koji je na kraju odlično uradio postavljeni zadatak i bio jedan od najvažnijih aktera utakmice, a prije sedam dana smo to isto uradili i nije odreagovao na najbolji način. Ova ekipa će se dizati iz utakmice u utakmicu, a proces stvaranja ekipe ipak mnogo duži od onoga što neko misli. Najvažnije je da imamo stabilnu bodovnu sitaciju i idemo iz utakmice u utakmicu. Iskreno se nadam da će se vremenski uslovi radikalno popraviti, jer evo kako vidim i po ovoj našoj utakmici i po drugim rezultatima, tek u drugom dijelu, kada barem za koji stepen bude hladnije, počnu padati golovi. Zaista je teško igrati po 40 i više stepeni", kaže Džafić.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.