Džafić: Neću napustiti brod koji tone

Ostat će trener Veleža

Džafić: Neću napustiti brod koji tone

Edmir Škorić

Dva poraza su nogometaši Veleža doživjeli u Vrapčićima nakon sedam kola. To je, naravno, zabrinjavajuće, ali trener Asmir Džafić nema namjeru napustiti svoje izabranike.

Velež iz sedam kola ima isto toliko osvojenih bodova i nalazi se u donjem dijelu tabele. Nakon pobjede nad Gradinom u Gradačcu u četvrtom kolu BH Telecom Premijer lige, Velež je remizirao sa Olimpicom, a onda je upisao dva poraza (Sarajevo i GOŠK) uz ukupnosedam primljenih i dva data gola.

 

"Neću ostaviti brod koji tone. Čim sam došao u klub, rekao sam da me zanima rad na pola godine, neću odustati", kazao je Džafić za Dnevni list, napravivši kratki osvrt na domaći poraz od gostiju iz Gabele:

 

 "Sve je pošlo naopako od prve minute. Gol smo praktički primili odmah na startu, u petoj sekundi, a nakon 25 minuta bilo je 3:0 za GOŠK. Jasno, sva se koncepcija, sve ono što smo planirali, brzo raspala. Odatle se vrlo teško bilo vratiti, mogli smo samo pokušati popraviti dojam. GOŠK je zasluženo slavio, bolja je momčad".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

 

"Govorio sam to i prije GOŠK-a, teško je dobiti dvije utakmice kod kuće zaredom. Ja sam GOŠK shvaćao kao utakmicu sezone, iako ona to objektivno nije, no sada će nam svaka druga slijedeća biti važna. Leotar je dobra, iskusna momčad, sigurno neće biti lako", dodao je trener Rođenih.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.