Džafić predvodi listu strijelaca

Lista strijelaca

Džafić predvodi listu strijelaca

Edmir Škorić

Nakon jedanaest odigranih kola Premijer lige BiH vodeći na listi strijelaca mladi je napadač mostarskog Veleža Adin Džafić sa 8 golova.

Džafić je i nakon 11. kola ostao "topnik lige" sa osam postignutih golova. Gol manje postigli su Karalić i Stajić. Prvi napadač Laktaša, drugi Modriče.

Po pet golova postigli su mladi ofanzivac banjalučkog Borca Nemanja Bilbija, te Darko Spalević (Olimpik), Vidović (Čeik) i Mešanović (FK Željezničar).

Lista najboljih strijelaca:

8 golova - Džafić (Velež)
7 golova - Karalić (Laktaši), Stajić (Modriča)
5 golova - Bilbija (Borac), Spalević (Olimpik), Vidović (Čelik), Mešanović (Željezničar)
4 gola - Zaimović i Čolić (Velež), Škoro (Sarajevo), Vranješ (Borac), Dudić (Travnik), Kušljić (Rudar), Petković (Laktaši)
3 gola - Wagner, Šilić i Varea (Široki Brijeg), Ivanković, Kordić i Žuržinov (Zrinjski), Maksimović (Borac), Zečević (Leotar), Kujundžić (Modriča), Hamzić (Zvijezda).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.