Džafić presudio Tuzlacima

Zadnja utakmica 14.- kola

Džafić presudio Tuzlacima

Edmir Škorić

U posljednjem susretu 14. kola Premijer lige BiH mostarski Velež golom mladog napadača Adina Džafića iz penala došao je do pobjede nad tuzlanskom Slobodom (1:0).

U Vrapčićima se uz direktan TV prenos odigrala posljednja utakmica 14. kola Premijer lige. Uz susret Laktaša i Željezničara (0:1), ovo je najneučinkovitija utakmica kola. Momčad Abudala Ibrakovića zasluženo je slavila sa minimalnih 1:0, iako utakmica i nije bila melem za oči.

Gol odluke postignut je već u osmoj minuti. Hasić je srušio jednog domaćeg igrača u svom šesnaestercu, a sudija pokazao na jedanaesterac. Mladi golgeter Veleža Adin Džafić bio je siguran za vodstvo Rođenih. Poslije ovog gola Tuzlaci su se oslobodili, no nisu uspjeli napraviti nešto više pred golom Mostaraca.

Uzbuđenja do samog finiša utakmice nije bilo previše. Deset minuta prije kraja Čolić je sa lijeve strane iz kosa prizemno šutirao, a Mujkić uspio odbraniti. U 87. minuti brzi kontranapad gostiju, Slomić sa dvadesetak metara u padu šutira, ali traljav udarac odlazi tek metar-dva pored desne stative Veležovog gola.

Rezervista Emir Kasapović u 91. minuti nije iskoristio posljednju šansu za goste iz Tuzle. Naime, napadač Slobode dobro je primio loptu na samo desetak metara od gola domaćih, te volej udarcem pokušao pogoditi, ali je njegov udarac na vrijeme blokirao Nermin Kadić.

Mostarci u zadnjem kolu gostuju kod Modriče, dok će Sloboda bodove spasa tražiti na Tušnju protiv Olimpika. Tuzlanski sastav nalazi se na predposljednjem mjestu sa svega 13 bodova, dok je Velež ostao na trećem mjestu sa 26 bodova.


Velež – Sloboda 1:0
Stadion Vrapčići.Gledalaca: 1200
Sudija:Ognjen Valjić (Banja Luka)
Strijelci: 1:0 Džafić (8)
Žuti kartoni: Kadić, Majkić, Jugo, Kajtaz (Velež), Slomić, Hasić,
Memišević, Sarajlić (Sloboda)
Velež: Borić,Kadić,Majkić,Knežević,As.Škaljić, Kajtaz, Jugo,
Osmanagić (od 72.min Demić), Čolić, Džafić (od 89. min Halilhodžić),
Velagić (od 87.min Ćemalović). Trener: Abdulah Ibraković
Sloboda: Mujkić, Krasić,Memišević,Crnogorac (od 46.min S.Mujić),
Bekić, Slomić,Malkić,Hasić,Sarajlić (od 83.min Bekić),
M.Mujić (od 62.min Kasapović), Joksimović.Trener: Adnan Osmanhodžić.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.