Džafić se vraća u tim protiv Drine

Rudar traži novu pobjedu u Prijedoru

Džafić se vraća u tim protiv Drine

D. Banović

Najveću senzaciju u prva dva kola priredili su fudbaleri Rudar Prijedora, koji su prije sedam dana pobjedili u Širokom Brijegu.

Svi u Prijedoru žele da u ovom kolu savladaju novog premijerligaša Drinu, te tako ovjere pobjedu ostvarenu na Pecari.

"Nakon kiksa protiv Leotara, uspjeli smo da minus nadoknadimo u Širokom Brijegu. Sad protiv Drine više ne smijemo ponoviti greške kao što je to bilo na premijeri. Tražićemo nova tri boda i to u napadačkoj igri. Sad nam se ukazala šansa da poslije prva tri kola imamo sedam bodova, a to bi bio start iz snova. Mislim da smo i unaprijedili našu igru, a proteklih pet dana smo radili i na otklanjanju nekih nedostataka koje su moji igrači ispoljili protiv Leotara, a onda i protiv Širokog Brijega", kazao je za SportSport.ba trener Rudara Boris Gavran.

U tim bi trebalo da se vrati i napadač Mirza Džafić, dok je drugi golgeter Goran Kušljić još uvijek na listi povrijeđenih.

Utakmica između Rudar Prijedora i Drine igra su u subotu od 17 časova, a sudiće je Adnan Pervan iz Sarajeva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.