Džafić: Svjesno preuzeli rizik i to nam se vratilo

Velež bolji od Borca

Džafić: Svjesno preuzeli rizik i to nam se vratilo

M. Maksimović

Fudbaleri Veleža su u predposljednjoj utakmici pred svojim navijačima ove sezone pobjedili Borac 1:0. ''Rođeni'' su iz prve akcije postigli gol, a mogli su u ranoj fazi svoju prednost povećati, možda čak već tada riješiti pitanje pobjednika

Ševko Okić nije iskoristio zicer, dok je Zvonić šutirao pored gola. Kako je utakmica odmicala, Borac je sve više prijetio, ali je Dejan Bandović bio nesavladiv.

''Mi smo prije utakmice priželjkivali taj rani gol i uspjeli smo ga postići. Imali smo priliku da možda čak i u prvom poluvremenu zaključimo posao, ali svakom slučaju zadovoljni smo ostvarenim. Odlučili smo preuzeti rizik, na kraju nam se isplatilo, Borac je imao svojih prilika, igralo se otvoreno i mislim da je publika bila zadovoljna, naravno da su naši navijači posebno jer smo osvojili tri važna boda. Sada će biti puno lake odigrati ove dvije posljednje utakmice'' rekao je nakon utakmice Asmir Džafić, prvi čovjek na klupi Veleža.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.