Džafić: Težak teren prednost je Borca

Premijer liga, 13. kolo

Džafić: Težak teren prednost je Borca

Adnan Beganović

„Mislim da je ovo duel dvije ekipe koje igraju najlijepši fudbal u BiH. Mi smo došli oslabljeni ali nikako ne pomišljamo da se unaprijed predamo“, rekao je za SportSport.ba igrač Veleža i prvi topnik Premijer lige Adin Džafić te dodao:

„Jučer smo došli u Banja Luku i mogu vam reći da je teren u jako lošem stanju. Mislim da će to odgovarati više Borcu jer poznato je da mi gajimo igru kratkih pasova, a po blatnjavom terenu to neće biti moguće. Oslabljeni smo, no, priliku će dobiti neki mlađi igrači i mislim da će istu iskoristiti. Ja lično bio bi zadovoljan i bodom, a imam neki osjećaj da ću danas bar jednom biti strijelac."

Mladi Amer Osmanagić, momak koji igri Veleža daje poseban ton također se pribojava lošeg terena i izostanaka nekih standardnih prvotimaca, no kao i Džafić uvjeren je da će igrači koji dobiju priliku na najbolji mogući način istu iskoristiti.

„Vrijeme u Banja Luci nikako nije onakvo kakvo smo očekivali. Teren će biti sasvim sigurno jako težak za igru, no ne smijemo u tome tražiti alibi. Igrat ćemo svoju igru, a to znači za gol više, a ukoliko nas Banjalučani pobjede čestitat ćemo im i okrenuti se narednom susretu. Mi u ovoj utakmici nemamo šta izgubiti, a eventualnom pobjedom ili remijem dobili bi jako mnogo“, rekao je „mozak“ igre Veleža, Amer Osmanagić, za SportSport.ba.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti