Džafić: Uspjeh je to što nam mladost donosi bodove

Veležova mladost trijumfom otvorila sezonu

Džafić: Uspjeh je to što nam mladost donosi bodove

Adnan Beganović

Veležova mladost prenoćila je na diobi prvog mjesta. Svojevrsna je to nagrada za hrabar iskorak uprave i stručnog štaba Veleža, koji su se opredijelili vraćanju Veleža njegovim korijenima.

Jutro poslije zadovoljan je i šef struke Asmir Džafić.

"Bila je to premijera i pomalo je sputala igrače, posebno u prvom dijelu kao da su igrali pod nekom „ručnom“. Osim toga, da budem iskren dobro da su i igrali. Prvo bi se zahvalio publici što je prisustvovala utakmici, jer ovo vrijeme nije humano za sjedenje na suncu, a ne za igranje fudbala. Osjetilo se na igračima da jednostavno ne mogu pošteno ni istrčati, jer vrućina sputa sve fizičke sposobnosti pojedinca. U drugom dijelu nastavka, kada se i moglo igrati jednostavno smo došli do daha i nametnuli igru kakvu želimo. Drago mi je da smo pobijedili. To podiže samopouzdanje ekipe. Hvala publici na bodrenju svih 90 minuta. To mnogo znači ovim mladim momcima", ističe Džafić za SportSport.ba.

"Prekid zbog ubacivanja pirotehničkih sredstava nije koristio igračima Veleža. Ni najmanje i ne može biti od koristi za klub. Sudija Živković je bio veoma strog u provođenju pravila da isprazni tribinu i prekid od 16 minuta potpuno je vratio stvari na početak, tako da je bilo praktično kao da smo od 55 minute počinjali drugo poluvrijeme", dodaje Džafić.

Pogled sa vrha tabela, u istina nepotpunoj tabeli, jer danas se igraju još tri utakmice, lijepo
izgleda. Ipak, strateg Rođenih realno sagledava stanje.

"Ma to je tek prva utakmica. Lijepo izgleda otvoriti novine i vidjeti Velež u vrhu. Idemo iz utakmice u utakmicu. Opet kažem, mlada smo ekipa i biće uspona i padova. To je normalan proces sazrijevanja igrača. Nama je potrebna podrška i onda kada ne ide, a biće i takvih utakmica. Pored pobjede i dobre igre, posebno kada su to vremenske prilike i omogućile, sretnim me čini i podatak da je jučer od 18 igrača u zapisniku, čak sedam njih bilo u kategoriji U-21. Golove su postigli Ćemalović koji ima 19 godina i oba puta je reagovao rutinski i Hebibović, koji ima 22 godine. Naravno da će biti padova
kod igrača, jer mladi su momci, ali to je veliki uspjeh da ova mladost donosi bodove Veležu", zaključio je strateg Rođenih.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.