Džafić: Žao mi je što se ovako završilo

Nakon sporazumnog raskida ugovora

Džafić: Žao mi je što se ovako završilo

M. Maksimović

Sezone u kojima fudbaleri Veleža nisu promijenili barem jednog trenera su rijetkost, a od tradicije se ne odustaje ni ove. Kada je preuzimao ekipu, najavljeno je da će Asmir Džafić ostati na klupi Veleža do 2015. godine, ali je ostao ukupno 15 utakmica.

Velež je preuzeo krajem aprila prije gradskog derbija sa Zrinjskim, ekipu je napustio nakon sedam kola nove sezone i poraza od Goška na domaćem terenu.U tom periodu vrijedi izdvojiti pobjede protiv zrinjskog, Borca, ali i loš početak ove sezone, pogotovo na domaćem terenu gdje je Velež tek nadigrao ekipu Radnika iz Bijeljine. Poražen je od Rudara iz Prijedora, Goška, protiv Olimpica je osvojen bod, premalo za domaći teren, bez obzira sve. Na kraju je UO kluba odlučio raskinuti ugovor.

 

''Ja sam istakao nakon poraza od Goška da ne razmišljam o ostavci, ali je uprava tako odlučila. Stav uprave je bio sporazumni raskid ugovora kao jedino rješenje i ja sam to prihvatio na kraju. Žao mi je što je sve ovako ispalo, jer moji su planovi bili drugačiji, krenuo sam raditi sa jednom ekipom kojoj je potrebno vremena, sa kojom treba raditi i upravo zbog toga sam se i prihvatio ovog posla kada sam preuzimao ekipu. Nažalost, na kraju je drugačije ispalo'' kaže Asmir Džafić sada već bivši trener Veleža.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.