Džakmić: Nisam prvi udario Osmanagića
foto: fksinfo.com

Džakmić: Nisam prvi udario Osmanagića

Adnan Beganović

Nemile scene u hodnicima stadiona „Asim Ferhatović- Hase“ nakon sinoćnje utakmice između Sarajeva i Veleža obilježile su ovaj derbi.

Nakon što je po okončanju sinoćnjeg susreta za naš portal mladi fudbaler Veleža, Amer Osmanagić govorio kako je  fizički napadnut od strane igrača Sarajeva, Džakmića i Janjoša, te još nekoliko osoba bliskih premijerligašu s Koševa, uspjeli smo doći i do komentara sa druge strane.

Niz incidenata obilježio je jučerašnji derbi, ali najveće gnušanje izazvale su izjave o fizičkom obračunima u svlačionicama. Kako bi čuli i drugu stranu priče kontaktirali smo prvotimca Sarajeva, Muhameda Džakmića, koji je za SportSport.ba rekao:

Oštra igra na obje strane: dueli Janjoš - Osmanagić i Torlak - Kadić (foto: fksinfo.com)„Prije svega želim naglasiti da mi je žao zbog svega što se desilo. Mislim da nismo niti ja, a niti Osmanagić zaslužili crvene kartone. Malo smo se pokoškali, a sudija se odmah uhvatio za džep.

Osmanagić tvrdi da je prvi napadnut, što su potvrdili i policijski službenici. Kako ovo komentirate?


"Nakon isključenja došao sam ispred svlačionice koja je bila zaključana. Nekih minut poslije mene došao je i Osmanagić. U tim trenucima nije nikoga bilo pored nas i ne znam radi čega, ali mislim ponajviše radi straha da ja njega ne napadnem, on je mene prvi udario i tu je nastala gužva. Sve to trajalo je nekih 30 sekundi i onda je došla policija i razdvojila nas“.

Bilo kako bilo, žalosna je činjenica da se ovakve stvari dešavaju na našim terenima. I dok se svijet sa uspjehom bori protiv huligana na tribinama, u našoj zemlji oni oblače dresove. Nogometni savez Bosne i Hercegovine sada je na potezu (kako to samo ironično zvuči?). Ovakve stvari nikad više ne smiju se dogoditi, a one koji su krivci za ovaj incident treba oštro kazniti.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije