Kapiten Sarajeva uoči susreta u Širokim

Džakmić: Podbacili smo protiv Leotara, u Široki po pobjedu

Ekipa Sarajeva je u prošlom kolu remizirala na Koševu sa Leotarom iz Trebinja, a već u narednom kolu snage će odmjeriti sa ekipom Širokog Brijega.

Uoči ovog duela razgovarali smo sa kapitenom bordo momčadi, Muhamedom Džakmićem.

 

"Možemo reći samo za ovu zadnju utakmicu da smo stvarno podbacili. Pogotovo to drugo poluvrijeme. Kada bi tražili razloge za to, znamo svi kakva su dešavanja i šta je bilo. Možda je i to malo uticalo na nas. Imali smo na poluvremenu 15 minuta i onda još 30 tako da kada se trebala završiti utakmica mi smo tek počeli drugo poluvrijeme.Što se tiče prvog poluvremena stvarno smo dali svoj maksimum. Odigrali smo tri teške utakmice u sedam dana. Prve dvije smo dosta dobro odradili. Mislim da smo u Mostaru mogli da pobjedimo da smo dali još po pet posto od sebe, rekao je Džakmić te se potom osvrnuo na prvoplasiranu ekipu prvenstva, Željezničar te na predstojeći duel u Širokom Brijegu.

 

"Željo je ispred nas. Mi ćemo tražiti neku šansu i čekati Željin kiks. Orjentisati ćemo se na naše utakmice, da odradimo što bolje možemo. Za nas i naše navijače utakmica sa Širokim je jedna od najvažnijih utakmica. Dat ćemo svoj maksimum u toj utakmici. Idemo da pokušamo da pobijedimo Široki Brijeg".

 

Za kraj, Džakmić je dao svoje mišljenje o ubrzanom ritmu odigravanja utakmica u Premier ligi.

 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Ostavlja dosta traga i na nama i na svim ekipama. Zaista je teško igrati u tom ritmu. Uslovi oko oporavka kod nas nisu baš najbolji. Mi se trudimo da se oporavimo što bolje, ali ostavljaju puno traga na igračima", rekao je kapiten Sarajeva za kraj.

 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.