Džakmić potpisao za Sarajevo: Presretan sam zbog povratka

Predstavljen program priprema bordo kluba

Džakmić potpisao za Sarajevo: Presretan sam zbog povratka

A. Haznadarević

Fudbalski klub Sarajevo je održao konferenciju za štampu povodom potpisivanja ugovora sa bivšim kapitenom Muhamedom Džakmićem, koji se vratio na Koševo, te je ujedno predstavljen program priprema koje će igrači Sarajeva provesti u Međugorju.

Predsjednik bordo kluba Dino Selimović nije krio oduševljenje zbog povratka miljenika bordo navijača u klub, koji će narednu godinu i pol provesti na stadionu Asim Ferhatović Hase.

 

"Brzo smo se sve dogovorili. Muhamed je imao mogućnost da ide u Azerbejdžan, koji je propao kako kaže, zbog njihove neozbiljnosti", rekao je Selimović, koji je dodao da se nada da će Džakmić pomoći ekipi u pohodu na titulu, pritom poželivši sreću novom-starom igraču.

 

S druge strane Džakmić je kazao da je njegov cijeli život vezan za FK Sarajevo, te da je povratak bio logičan potez:

 

"Jako sam sretan što se nalazim ponovo u najboljoj ekipi u državi. Cijeli svoj život sam proveo ovdje, 1995. godine sam počeo trenirati baš u Sarajevu i moj povratak se mogao i očekivati", istakao je Džakmić.

 

"Ove godine će se Sarajevo sigurno boriti za titulu, a ja ću pokušati da pomognem. Sarajevo je jesenju titulu izgubilo u zadnjem kolu, a u nastavku neće biti nimalo lako, prva tri kola igramo na strani, ali se nadam da ćemo uspjeti, i da ćemo na kraju osvojiti titulu", dodao je on.

 

Što se tiče plana priprema za proljetni dio sezone, predsjednik bordo kluba je rekao:

 

"Nakon desetak dana i odigranog pripremnog susreta protiv Viteza, 29. januara tim ide na pripreme u Međugorje. Tamo će se odigrati tri pripremna susreta, ako to budu dozvoljavali vremenski uslovi jer snijeg više nije strana stvar u Hercegovini. Uglavnom trebalo bi se igrati 30. januara protiv Branitelja, 2. februara protiv mostarskog Veleža, te 6. februara protiv banjalučkog Borca".

 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Nakon toga, dva ili tri dana će momčad biti u Sarajevu, a zatim ide u Istru, u Opatiju gdje smo bili i prošle godine. Tamo će se vjerovatno igrati četiri utakmice, s tim da još uvijek nisu definisani protivnici", kazao je Dino Selimović.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.