Džarovski: Baraž je sigurno bio namješten
Velibor Džarovski

Makedonac tvrdi

Džarovski: Baraž je sigurno bio namješten

Kralj namještanja u bivšoj Jugoslaviji, a i u Evropi, Makedonac Velibor Džarovski, u razgovoru je za hrvatske medije iznio niz zanimljivih detalja, između ostalog vezanih i za fudbalsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Naime, Džarovski, dokazani kralj namještanja utakmica i svega ostalog što se da namjestiti, u razgovoru za hrvatski Index iznio je tvrdnju prema kojoj su utakmice baraža za odlazak na Svjetsko prvenstvo bile namještene!

"Bile su namještene milion posto. Dvije najveće namještaljke u novijoj povijesti evropskog fudbala koristile su reprezentacijama zemalja iz kojih su dolazili aktuelni predsjednici UEFA-e. Ona sramota Danska - Švedska 2:2 kojom su izbacili Italiju sa Eura 2004, a obje ove reprezentacije išle dalje, dogodila se u mandatu Šveđanina Lennarta Johansona", rekao je Džarovski.

Je li namještena utakmica BiH - Portugal?

"Ne mogu ništa govoriti kada je Ćiro u pitanju, jer mi je prijatelj", dodao je Makedonac, ostavivši svojim odgovorom veliku sumnju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.