Džeki  2, Misimoviću 3.5, Ibiševiću 6

Kicker ocijenio nastupe u 30. kolu

Džeki 2, Misimoviću 3.5, Ibiševiću 6

Edmir Škorić

Njemački magazin Kicker je na svom portalu objavio ocjene igračima 30. kola njemačke Bundeslige. Edin Džeko i Zvjezdan Misimović dobili su visoke ocjene, dok su Salihović i Ibišević razočarali.

Edin Džeko je postigao devetnaesti prvenstveni pogodak za Wolfsburg na gostovanju kod Nürnberga (0:2) te je nagrađen ocjenom 2, dok je njegov asistent kod gola Zvjezdan Misimović dobio nešto lošiju ocjenu 3.5.

Hoffenheim je razočarao na svom terenu protiv Kölna. Poraz od 0:2 bio je razlog da Kicker "nagradi" Hoffenheimove igrače sa najlošijim ocjenama. Sejad Salihović dobio je 5.5, a nešto gore prošao je Vedad Ibišević. Bh. reprezentativnom napadaču je Kicker dodijelio ocjenu 6.

Upravo 6 je najlošija ocjena koju Kicker dodjeljuje igračima bundesligaških timova (nabolja 1 - najlošija 6).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.