Džeko i Misimović razbili Hoffenheim

29. kolo Bundeslige

Džeko i Misimović razbili Hoffenheim

Edmir Škorić

U susretu 29. kola njemačke Bundeslige Wolfsburg je na svom terenu naprosto razbio Hoffenheim (4:0). Dva gola za Vukove postigao je Edin Džeko te jedan Zvjezdan Misimović. Ibišević i Salihović, na drugoj strani, nisu previše pokazali.

U duelu bh. reprezentativaca uspješniji je danas bio dvojac iz Wolfsburga. Edin Džeko i Zvjezdan Misimović su puno više pokazali u odnosu na Vedada Ibiševića i Sejada Salihovića. Prvih desetak minuta proteklo je bez pravih prigoda, te je Hoffenheim djelovao dosta dobro na travnjaku Volkswagen Arene.

Dapače, gosti su prvi zaprijetili ka protivničkom golu. Carlos Eduardo je centrirao, a Per Nielssen ostao sam na pet metara od gola Benaglia, a onda glavom šutirao pored gola. Prvu ozbiljniju šansu za domaće je u dvadesetoj minuti propustio Hasebe. Gentner je uputio centaršut prema Džeki, lopta na kraju došla do Hasebea, a Japanac volejom pogodio samo vanjski dio mreže gola Hoffenheima.

Tri minute kasnije Ibišević atraktivno petom loptu šalje do Maicosuela, a Brazilac sa svega dvanaest metara šutirao ravno u Benaglia. Nakon nepune dvije minute Wolfsburg je poveo. Gentner je sjajno centrirao s lijeve strane, Edin Džeko u svom stilu sa nekih šest metara glavom matirao Haasa.

U 30. minuti Sejad Salihović je na drugoj strani pokušao atrkativno popularnim "makazicama" savladati Benaglia, no otišlo je to iznad gola. Do kraja prvog poluvremena Vukovi su sačuvali prednost od jednog gola, da bi u nastavku potpuno nadigrali Hoffenheim, koji je zaista u prvom dijelu bio dosta bolji na terenu od domaćeg tima.

Misimović je izveo jedan skraćeni korner s desne strane, Barzagli se dobro odrazio i sa nekih šest metara matirao Haasa za vodstvo domaćih od 2:0. Devet minut akasnije Salihović je dobro izveo slobodni udarac sa oko 30-ak metara, no i ovaj put iznad gola domaćih.

Potom je Wolfsburg za svega minut i pol postigao dva nova pogotka. Najprije je Misimović dodao desno za Džeku, bh. reprezentativni napadač centaršutom pronašao svog sunarodnjaka Zvjezdana Misimovića, koji se najprije dobro naštimao a potom lijevom nogom sa nekih jedanaest metara matirao Haasa. Potom je Misimović dodao do Grafitea na desnu stranu, danas očajno loši Brazilac prizemno uposlio Džeku koji pogađa za konačnih 4:0.

Osamnaesti je to prvenstveni gol Džeke, koji je sada izjednačen na listi strijelaca sa Kevinom Kuranyijem te Kiesslingom. Tako se nastavila tradicija, koja kaže kako se mreže četiri ili više puta tresu u duelu Wolfsburga i Hoffenheima.



Bundesliga, 29. kolo:
Wolfsburg - Hoffenheim 4:0 (Džeko 25, 76, Misimović 74, Barzagli 51)

Početni sastavi:
Wolfsburg: Benagilo, Riether, Schafer, Pekarik, Barzagli, Hasebe, Misimović,Gentner, Josue, Grafite, Džeko. Trener: Lorenz Kostner.
Hoffenheim: Haas, Ibertsberger, Compper, Nilsson, Beck, Gustavo, Salihović, Vukčević, Maicosuel, Ibišević, Carlos Eduardo. Trener: Ralf Rangnick.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.