Džeko pogodio, ali Redsi putuju na Wembley
Trenutak kada je Adam oborio Džeku u šesnaestercu, ali sudija se nije oglasio

Liverpool u finalu protiv Cardiffa

Džeko pogodio, ali Redsi putuju na Wembley

Liverpool i Manchester City su večeras odigrali bez pobjednika (2:2) na Anfieldu, u okviru polufinala Carling kupa, tako da su se Redsi plasirali u finale ovog takmičenja zbog pobjede iz prvog susreta od 1:0. Na Webleyju će igrati protiv Cardiff Cityja.

Nakon greške odbrane Cityja, već u 4. minuti, Carlie Adam se našao sam ispred Harta, ali engleski golman sjajno je intervenisao i spriječio udarac Škota. Minutu nakon toga Craig Bellamy se našao u veoma dobroj prilici, međutim Hart je opet sjajan.

Samir Nasri u 12. minuti šutirao je preko gola sa 20-ak metara, a na drugoj strani nekoliko minuta kasnije uzvratio je Adam, no Hart je na mjestu. Građani su oštećeni u 15. minuti. Adam je u cilju da dođe do lopte udario i oborio Edina Džeku u šesnaestercu, ali sudija se nije oglasio.

Raspoloženi Bellamy ponovo je zadao probleme gostima. Velšanin je sve uradio sam, zatim šutirao sa ruba šesnaesterca, a odlični Hart je ponovo odbranio. Bellamyju je četiri minute kasnije gol poništen, opravdano zbog ofsajd pozicije.

Nešto duže igralo se bez prilika, a onda je David Silva lijepo izbacio nekolika igrača Cityja, a zatim uposlio Nigela de Jonga, koji je ostao sam na nekih 25 metara i veoma dobrim udarcem Holanđanin je savladao Josea Reinu i doveo City u vodstvo.

Liverpool, koji je bio nešto opasniji u prvom poluvremenu, nastavio je napadati poslije gola. Adam je u 33. minuti šutirao iskosa, a njegov udarac zaustavio je Hart. Nakon šuta Daniela Aggera u 40. minuti, Micah Richards je igrao rukom, a sudija je pokazao na bijelu tačku. Penal je realizovao Steven Gerrard. Do odlaska na odmor nije bilo većih prilika.

Liverpool je od početka drugog dijela utakmice napadao. Redsi su dominirali. Gerrard je u 53. minuti odlično šutirao iz slobodnog udarca, a Hart je odbranio. Odbijenu loptu u mrežu je pokušao poslat Martin Škrtel, no engleski golman je ponovo bio sjajan.

Stewart Downing je nakon toga imao priliku, poslije centaršuta Dirka Kuyta, ali opet je nesavladiv bio Hart. City je polako uspstavljao ravnotežu na terenu. U 67. minuti Aleksandar Kolarov je centrirao sa lijeve strane, a Džeko je ostao sam na nekolika metra od gola i samo postavio nogu, te donio vodstvo Cityju.

Slavlje Građana, ipak, nije trajalo dugo. Kuyt je z 74. minuti uposlio Bellamyja, koji je uradio dupli pas sa Glenom Johnsonom, te pogodio mrežu, sjajnog Harta. Džeko je u 81. minuti odlično primio loptu na sredini terena i uposlio Adama Johnsona, koji nije uspio iskoristiti veoma dobru priliku, šutirao je ravno u Reinu. Do kraja susreta nije bilo većih prilika, te se rezultat nije mijenjao.











Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.