Džeko sa dva gola srušio Mainz

Bundesliga, 28. kolo

Džeko sa dva gola srušio Mainz

Edmir Škorić

Wolfsburg je na gostovanju kod Mainza ostvario pobjedu i to zahvaljujući bh. reprezentativcu Edinu Džeki, koji je postigao dva gola. Stuttgart je iznenadio vodećeg Bayerna na Allianz Areni, dok je Werder u Bremenu bio bolji od Nurnberga (4:2).

Lider na tabeli, minhenski Bayern, nije uspio ostvariti sedamnaestu prvenstvenu pobjedu u okršaju sa Stuttgartom.  Švabe su nastavile igrati u dobroj formi, a trener Christian Gross nadmudrio je holandskog stručnjaka Louis van Gaala na klupi domaćih.

Nije tako izgledalo nakon nešto više od pola sata igre, kada je Olić doveo u vodstvo Bavarce. Za vodstvo domaćih zaslužna je hrvatska kombinacija, Pranjić je s lijeve strane centrirao, a Olić sa ruba peterca matirao Lehmmana.  Dvanaesti je to bio ovosezonski gol Ivice Olića.

Par minuta prije kraja prvog poluvremena Träsch sjajnim udarcem matira Butta, a iskusni golman po lotpu u mrežu iza svojih leđa morao je i u 50. minuti. Cacau je centrirao sa desne strane, Rumun Marica na samoj gol crti glavom loptu smjestio u gol Bayerna za konačnih 1:2.

Vukovi su se svojim navijačima danas iskupili za neugodan domaći poraz iz prošlog kola protiv Herthe. Naime, zahvaljujući bh. reprezentativcu Edinu Džeki ostvarili su pobjedu u posljednjih desetak minuta. Džeku je kod prvog gola asistirao Misimović, a kod drugog Riether. Naime, igrala se 83. minuta kada je Misimović fantastično proigrao Džeku, ovaj izašao sam pred Müllera i malo iz kosa s lijeve strane lijevom nogom loptu poslao kroz noge nemoćnog golmana domaćih.

Golman Müller je u prvoj minuti sudijske nadoknade dodao do Riethera, ovaj imao dosta prostora na desnoj strani, potom centrirao a Džeko sa ruba peterca nogom po drugi put zatresao mrežu Mainza.





Herthi bod protiv Borussije, Jarčevi zagorčali život Hannoveru

Posljednjeplasirana Hertha je u Berlinu ugostila dortmundsku Borussiju i na kraju osvojila jedan bod. Susret je završen s nepopularnih 0:0 i sigurno da će dva boda više nedostajati domaćoj ekipi. Jarčevi su zagorčali život Hannoveru, kojeg su napustili sa pobjedom (4:1).

Dva gola za Koeln postigao je Zoran Tošić te su se jednom u strijelce upisali Petit i Novaković. Utješni gol za Hannover postigao je Cherundolo deset minuta prije kraja.

Werder je očekivano u Bremenu slavio protiv Nurnberga. Domaći su nakon prvog poluvremena imali vodstvo od 3:0. Dva gola postigao je Mertesacker te jedan Tim Borowski. Gosti su preko Frantza i Choupo-Motinga smanjili prednost domaćih na 3:2, ali je sve dileme, ako ih je uopšte i bilo, riješio Fritz golom u sudijskoj nadoknadi.


Bundesliga, 28. kolo:
Werder - Nurnberg 4:2 (Mertesacker 1, 20, Borowski 35, Fritz 90/ Frantz 46, Choupo-Moting 63))
Bayern - Stuttgart 1:2 (Olić 32/ Träsch 40, Marica 49)
Hannover - Koeln 1:4 (Cherundolo 81/ Tošić 11, 71, Petit 20, Novaković 27 - penal)
Hertha - Bor. Dortmund 0:0
Mainz - Wolfsburg 0:2 (Džeko 82, 90)
Bayer - Schalke (od 18:30)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.