Džemal - Džeki Klačar na klupi Goraždaka
Džemal - Džeki Klačar

FK "Goražde" rješio pitanje trenera

Džemal - Džeki Klačar na klupi Goraždaka

Kada je konačno riješen rasplet oko prvaka Druge lige Centar i definitivne potvrde da je FK "Goražde" novi član Prve lige FBiH, čelnici kluba su odmah krenuli u potragu za prvim čovjekom struke ovog kluba. Odluka je pala da se na klupu Gorždana u novoj sezoni bude trener Džemal - Džeki Klačar. Ovaj mladi stručnjak rođen 1961 godine koji ima zvanje trenera sa "A" licencom Centra za edukaciju kadrova N/FS BiH imao je zavidnu kako igračku tako i treneersku karijeru.

Fudbal sam počeo trenirati sa 11 godina u FK "Sarajevo", gdje sam prošao svu omladinsku školu , a kasnije sam od 1982. do 1985. igrao za sarajevsku Iskru. Od 1985. do 1987. igrao sam za Jedinstvo iz Bihaća, zatim 1989 za Radnik iz Hadžića, a karijeru završio u Ozrenu iz Semizovca 1990.", ističe popularni "Džeki".

Nakon samostalnosti naše zemlje bio je asistent trenera Kemala Alispahića na klupi FK "Vratnik", a kao šef struke vodio je Iskru iz Bugojna, te tešanjski TOŠK sa kijim je ostvario najveću uspijeh i plasman u Prvu ligu FBiH. Nakon toga vodio je Igman iz Kjonjica i Ozren iz Semizovca. Jednu sezonu radio je i u podmlatku škole fudbala "Bubamara" kod Predraga Pašića.

Goražde je novi prvoligaš u većem bh. entitetu. Obaveze su pred Vama, šta očekujete u gradu na Drini?

"Fudbal u Goraždu je veoma popularan i ljudi tamo vole svoj klub. Sigurno da je velika čast i obaveza voditi jedan renomorani klub na prostorima Bosansko - Podrinjskog Kantona i Federacije BiH. Afirmacija fudbala i renome kluba moraju doći do izražaja i zato vjerujem da će Goražde biti stabilan prvoligaš i u narednim sezonama.", istakao je Džemal Klačar novi šef struke Goraždana.

Rješila se enigma oko prvaka Druge lige Centar. Prvenstvo u Prvoj lifi FBiH počinje 15.08. Period koji je pred Vama do početka sezone je veoma kratak. Koliko poznajete ekipu i kakvi su Vam planovi ?

"Vrijeme do početka sezone je zaista kratko. Koliko imam informaciju ekipe je već u trenažnom procesu. Kada bolje upoznam situaciju mnogo više će biti jasnije no i ovako preuzimanjem jedne veoma zahtijevne obaveze u FK "Goražde" daje zadatak da maksimalno ozbiljno uđemo u sezonu i probamo pokazati da se u u ovom kraju naše zemlje igra dobar fudbal.", zaključio je na kraju Džemalo Klačar novi šesf Stručnog štaba FK "Goražde", novog člana Prve lige FBiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti