Džemidžić namjerava tužiti Baljka

Saopštenje za javnost

Džemidžić namjerava tužiti Baljka

Na našu adresu je stiglo saopštenje za javnost Adnana Džemidžića koje vam prenosimo u cijelosti, a koje je nastalo nakon izjava Nihada Baljka na jučerašnjoj press-konferenciji koja je održana u prostorijama FK Sarajevo.

Poštovani, Nisam želio pisati više niti jedan red o onom što sam dokumentovao Upravnom odboru FK „SARAJEVA“, no jučerašnje etiketiranje moje malenkosti od strane generalnog direktora kao „največeg zla“ u FK „SARAJEVU“, ponukalo me je da dodam još nekoliko činjenica.Nevjerovatno je kako dotični brzo detektuje ko je to pravi problem i zlo kluba! Pismo Upravnog odbora je bio interni akt zaposlenika bez ugovora i čovjeka koji je prije srcem nego glavom ušao u ovu cjelokupnu situaciju. Pitanje egzistencije je potisnuo u drugi plan, a iskrena želja i nijet bila je pomoći klubu i  provesti u djelo  plan „SARAJEVO 2010-2014.“.

Da ne bih previše govorio o sebi, govoriću o mjestu za koje sam mislio da se može dovesti u stanje kako i priliči Klubu duge istorije i svjetle tradicije. Teško je to i pomisliti kada vidite kakva je tu radna atmosfera, otprilike kao u cvjećari iz „ALANA FORDA“. Šalu na stranu, toliko neradnika teško je sresti na jednom mjestu, čast izuzecima. Radno vrijeme koje aktivno provedu, naravno ako su na poslu, traje otprilike dva do tri sata, a onda u lagani bijeg sa posla. Iako nevoljko, vraćam se na razloge zašto pišem ove redove. Objede i laži danas je izrekao čovjek koji sjedi u fotelji gdje su nekada sjedili časni ljudi, te mi u potpunosti daje za pravo da presavijem tabak i tužim ga za klevetu. O svim mojim „zloupotrebama“ govori neko ko je vrlo malo, skoro pa nikako dolazio na posao, ne mješajući  se u obaveze koje ima ispuniti, odlažući iste na duži period,  ali jako revnosno se pripremati za „isplativa“ putovanja sa prvom ekipom. 

Svakako da je moja „zloupotreba“ bila i to što sam se počeo mješati u svoj posao, iako nisam dobio ugovor sa opisom poslova, iskreno ne nadajući se da će ga dotični ikada spomenuti. Zaista sam bio u prilici imati pred sobom ugovore fudbalera i stručnog štaba, ali o ostalim zaposlenicima niti govora. Vjerovatno sam ih negdje previdio. Tako tvrdim da i tehnički sekretar kluba koja je zaposlenik na određeno vrijeme od 01.08.2010. godine nema potpisan ugovor. Pretpostavljam da su i ovi fudbaleri koji su dotičnom dali bezrezervnu podršku bili impresionirani mojom „zloupotrebom“ kada sam im počeo dostavljati primjerke ugovora koje nisu nikada vidjeli od dana potpisivanja, a bilo ih je starih po nekoliko godina. Takođe, vjerujem da je moja „zloupotreba“ bila i prijedlog revidiranja onih ugovora koji su bili jako nepovoljni, šta više, štetni po klub. Ne želim ih dalje elaborirati da se neko ne bi našao uvrijeđen. Čestitam gore pomenutom što je pokušao moje ime dovesti u vezu sa onim stvarima koje će sigurno morati rastumačiti na relevantnom mjestu, o nekoj mojoj uroti iz 2006. godine, manipuliranjem navijačima, te navođenjem istih na određene radnje, itd. Prirodno je da kada nemaš adekvatnih argumenata govoriš „VJERUJTE MI“, naravno dotični je tako govorio i u ponedeljak 08.11.2010.godine pokušavajući me uvesti u nešto prljavo i nečasno, ne želeći ovaj put koristiti teže kvalifikacije, pred cjenjenim članovima Uprave. Naravno, kada sam ga razotkrio i demaskirao situacija se stubokom promjenila. O činjenicama koje se nisu poklopile neka dobro razmisli, jer scenarij događaja nije bio predviđen dnevnim redom sjednice.

Pošto ne želim trošiti svoje dragocjeno vrijeme, dotični će ove optužbe vrlo skoro morati potvrditi pred Časnim sudom, a iznos naknade za materijalnu i nematerijalnu štetu će biti uplaćen u dom za djecu bez roditelja. Nećemo više nikada pogriješiti i dijeliti sadaku tamo gdje joj nije mjesto!

S poštovanjem,

ADNAN DŽEMIDŽIĆ

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti