Dženan Osmanović: Žestok je tempo, ali za sada sve dobro podnosimo
Novi šef stručnog štaba FK Željezničar, Amar Osim, zadao je zaista žestok tempo na pripremama u Međugorju, ali za sada svi jako dobro poštuju sistem rada

Mladi veznjak FK Željezničar

Dženan Osmanović: Žestok je tempo, ali za sada sve dobro podnosimo

M. Šljivak

Fudbalski klub Željezničar prvi dio priprema obavlja u Međugorju, gdje imaju jako dobre uslove za radi i treniranje.

Plavi su u Hercegovini odigrali i dva pripremna meča, a u oba su slavili sa po 2:1, protiv Slobode, te ekipe Čapljine.

Šansu da se dokažu kod Amara Osima dobila je i nekolicina mladih fudbalera, među kojima je i 19-godišnji Dženan Osmanović.

Osmanović je za SportSport.ba istakao da igrači za sada dobro podnose tempo koji je nametnuo Amar Osim, ali ima i malo umora

"Kao i svake pripreme, na početku je teško. Stručni štab je zadao jak tempo, ali mi to za sada dobro podnosimo. Malo nas je i umor počeo hvatati, pogotovo one koji se nisu pridržavali programa koje smo dobili tokom pauze. Tereni su malo nezgodni, ali slijedi odlazak u Tursku, gdje nas čekaju bolji tereni i bolje vrijeme", rekao je Osmanović.

Mladi fudbaleri su jako dobro prihvaćeni od ostatka ekipe.

"Stariji igrači su nas super prihvatili. Mnogo nam pomažu da što bolje shvatimo neke stvari", istakao je mladi Dženan Osmanović.

Osmanović je u prvom dijelu sezone nastupio u pet utakmica Premijer lige BiH, te jednoj utakmici Kupa.

Od igrača koji su bili na probi samo Selemenov trenira sa FK Željezničar

Od igrača na probi koji su nastupali jučer protiv člana Prve lige FBiH Čapljine Amar Osim je ostavio samo ruskog internacionalca Ivana Selemeneva, koji se jučer upisao u listu strijelaca.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Selemenev je posljedni angažman imao u redovima ruskog drugoligaša Chernomoretsta, te će on prema svemu sudeći u narednim danima se pokušati izboriti za ugovor sa Plavima.

Podsjetimo, FK Željezničar je u svoje redove prije par dana doveo bivšeg bh. reprezentativca Ermina Zeca koji će pojačati konkurenciju u napadu, a danas je stigao i Mihael Klepač.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

andi
ništa od ovog,ponadao sam se nečemuali??Amar za male pate uvjek prljavo igra,neponovljiva je generacija,ZEBE,ADILOVIČA i kompanije.
2 0
Zoilomas
Dobar je on veznjak.. da hoce moze mali dogirati i do reala ili barce
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi