Džentlmenski potez Thiaga Silve obilježio finale Kupa

Nije sam podigao pehar...

Džentlmenski potez Thiaga Silve obilježio finale Kupa

PSG je sinoć na Stade de Franceu očekivano savladao Les Herbiers rezultatom 2:0 i tako osvojio Kup Francuske za sezonu 2017/18.

Za Parižane je ovo bio treći trofej u ovoj sezoni, čime su zaokružili perfektnu sezonu u Francuskoj pošto su prethodno već osvojili Ligue 1 i Liga Kup.

Međutim, potez koji je obilježio utakmicu na čuvenom stadionu desio se nakon njenog završetka, tačnije prilikom uručivanja pehara pobjedničkoj ekipi PSG-a.

Kapiten Parižana Thiago Silva je, u znak respekta prema protivniku koji je stigao do finala Kupa a u trećoj ligi se bori za opstanak, pozvao kapitena Les Herbiersa Sebastiena Flochona na podij da zajedno podignu trofej.

Ne treba posebno ni naglašavati kakav je respekt zaradio Brazilac ovim potezom, a i zaslužio ga je zajedno sa ostalim fudbalerima PSG-a.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi